Seceta impune restricţii de circulaţie pe Dunăre. Nivelul actual este cel mai scăzut din ultimii 12 ani

secare-dunare

Scăderea accentuată a cotelor apelor Dunării, pe fondul secetei prelungite din această vară, impune restricții de navigație pe mai multe sectoare ale fluviului, în aval de Drobeta-Turnu-Severin.

Nivelul actual al Dunării este cel mai scăzut din ultimii 12 ani.

Potrivit unei informări transmisă de directorul general al Autorității Navale Române, Paul Brânză, navigația pe șenalul Dunării se realizează cu dificultate pe nouă sectoare ale fluviului, între Drobeta Turnu Severin și Zimnicea. Navigația fluvială este restricționată, transportatorii fiind obligați să reducă atât viteza de tranzitare cât și încărcătura navelor comerciale și a convoaielor de barje, în punctele critice.

În judeţul Mehedinţi, un punct dificil pentru navigatori este în dreptul localităţii Salcia — km. flv. 820 — 823 Dunăre — pescaj de trecere 3.30 m, lăţime şenal 190 m. Debitele scăzute ale fluviului au impus restricţii de navigaţie pe Dunăre, transportatorii fiind obligaţi să respecte cu stricteţe şenalul navigabil pentru ca navele să nu eşueze în bancurile de nisip. (Hardy Cvoica)

Sursa foto: evz.ro

De același autor

Related Articles