FOTO Sărbătoare la Poliţia de Frontieră

sediu ITPF Timisoara

Poliţiştii de frontieră din vestul ţării se pregătesc pentru aniversarea armei. Manifestările prilejuite de împlinirea a 151 de ani de existenţă instituţională încep de astăzi la Timişoara. Şi în acest an, poliţiştii doresc să îşi sărbătorească Ziua alături de cetăţeni, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, agent Roxana Costache. „Între orele 10.00 și 14.00, publicul va asista la o expoziţie a tehnicii din dotare şi a echipamentelor performante folosite pentru securizarea frontierelor, la prezentarea unor exerciţii demonstrative ale poliţiştilor de frontieră, precum şi exerciţii demonstrative ale câinilor poliţişti. Mâine, la festivităţile organizate cu ocazia sărbătoririi acestei importante zile din viaţa instituţiei noastre vor participa reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră din Ungaria şi Serbia, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, precum şi ai altor structuri ale Ministerului Afacerilor Interne”.

În această săptămână, pe baza sportivă a Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, au avut loc o serie de activități sportive, poliţiştii de frontieră întrecându-se la competiţii de fotbal, tenis de câmp, tenis de masă şi volei, a mai spus Roxana Costache.

Publicul este aşteptat şi vineri, 24 iulie, între orele 10.00 – 14.00 pentru a asista la demonstraţiile poliţiştilor de frontieră.

Anul acesta, pe 24 iulie se împlinesc 151 de ani de existenţă instituţională a Poliţiei de Frontieră Române, de când domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat decretul domnesc de unire a corpurilor grănicereşti.

(Sebastian Dragomir)

foto: ITPF Timisoara

Cele mai citite

Related Articles