gulasO expoziţie culinară cu vânzare în scop caritabil a fost organizată, în acest sfârşit de săptămână, de Organizaţia Femeilor Social-Democrate Oraviţa, banii strânşi urmând să ajungă la Grădiniţa cu program prelungit nr. 1 din localitate, unde prioritară este încălzirea. La manifestare şi-au adus contribuţia şi şcolile, dar şi grădiniţa către care se vor îndrepta fondurile.

Toţi cei prezenţi la expoziţia culinară au pregătit, în mod special, produse tradiţionale – sărmăluţe cu mămăligă şi smântână, clătite cu carne făcute pane sau carne ”Vlad Ţepeş” cu cartofi natur, rulou de pui cu cartofi haiduceşti, pui cherchelit cu mămăliguţă, gulaş unguresc, răcituri de pui cu mălai, ouă umplute sau salată de boeuf.

Cel mai căutat stand a fost cel de dulciuri, asigurat de către cea mai veche cofetărie din municipiul Reşiţa. Şi primarul oraşului Oraviţa, Dumitru Ursu, s-a numărat printre cumpărători. Manifestarea din acest sfârşit de săptămână este prima dintr-un şir de evenimente care urmează să aibă loc la Oraviţa, unde mai sunt programate şi expoziţii de pictură, dar şi spectacole de teatru. O astfel de expoziţie va fi organizată şi la Reşiţa şi Caransebeş, la jumătatea lunii decembrie, după care se doreşte ca asemenea evenimente să cuprindă întregul judeţ.