[AUDIO] Parteneriat educaţional în desfăşurare la cea mai veche şcoală din Banatul de munte

LDT1

La Liceul Teoretic “Diaconovici-Tietz” din Reşiţa se desfăşoară până vineri, 11 octombrie, o nouă fază din cadrul parteneriatului educaţional “Europa-valori şi rădăcini comune”, încheiat între unitatea de învăţământ din Reşiţa şi Institutul “Ghandi” din Merano, Tirolul de Sud, Italia. Mai multe informaţii, despre acest proiect, aflăm de la coordonatorul acestuia, prof. Florica Molnar:

Prezentă la Reşiţa, coordonatorul de proiect din partea omologilor italieni, Sandra Alessandrini, a precizat:

Timp de 6 zile, elevii şi profesorii români, precum şi omologii lor italieni vor participa la o serie de activităţi şi ateliere de lucru organizate, atât la nivelul şcolii cât şi în afara acesteia. Evenimentul dedicat implementării acestei noi faze din proiect se desfăşoară şi la o dată marcantă pentru cea mai veche instituţie de învăţământ din Banatul montan, şi-anume aniversarea celor 136 de ani de la înfiinţarea şcolii superioare comunale, din acele vremuri, în prezent, Liceul Teoretic “Diaconovici-Tietz”, la 7 octombrie 1877.

În sala de ședințe a Palatului Administrativ din Reşiţa, Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde va primi marţi, 8 octombrie de la ora 11.30, vizita celor 15 elevi de la Instituti scolastici di instruzione secondaria di II grado ”Gandhi”, Merano, Alto Adige, Tirolul de Sud, Italia cu care Liceul Teoretic “Diaconovici-Tietz” Reșița derulează în comun parteneriatul educaţional ”Europa – rădăcini si valori comune”. În cadrul acestui proiect elevi de la Liceul Teoretic “Diaconovici-Tietz” din Reșița s-au aflat la Merano în 13-17 mai, iar aceste zile primesc vizita colegilor lor italieni în cadrul manifestărilor prilejuite de marcarea Zilei Liceului Teoretic “Diaconovici-Tietz” din municipiul de pe Bârzava şi a aniversării celor 136 de ani de la înfiinţare.

LDT2 LDT3 LDT4

 

***

136 de ani de învăţământ la Liceul Teoretic “Diaconovici-Tietz” din Reşiţa vor fi marcaţi luni, 7 octombrie, a informat prof. Florica Molnar. Cu acest prilej, în perioada 6-11 octombrie, la instituţia de învăţământ din municipiul de pe Bârzava vor avea loc şi o serie de manifestări în cadrul parteneriatului educaţional “Europa-valori şi rădăcini comune”, încheiat între liceul reşiţean şi şcoala de arte şi meserii “Ghandi” din Merano, Italia. Activităţile din program vor debuta la ora 10.00 în curtea instituţiei de învăţământ, iar în intervalul orar 11.00-13.00 se vor desfăşura ateliere de lucru organizate de profesori şi elevi.

Cele mai citite

Related Articles