[AUDIO] Spitalul din Reşiţa, dotat cu un incubator de înaltă performanţă

salvati copiiOrganizaţia Salvaţi Copiii a donat astăzi Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa un incubator de transport performant. Aparatul, în valoare de peste 11.000 de euro, a fost achiziţionat în cadrul campaniei “Bun venit pe lume”, a precizat ambasadorul campaniei, Amalia Năstase. Conform acesteia, în România rata mortalităţii infantile este dublă faţă de cea din restul ţărilor  Uniunii Europene.

În plus, naşterea prematură reprezintă principala cauză a mortalităţii infantile, a declarat la rândul său preşedintele executiv al organizaţiei Salvaţi Copiii, Gabriela Alexandrescu. Acesta a adăugat că în judeţul Caraş-Severin doar anul trecut, din 950 de naşteri, peste 150 au fost premature.

La conferinţa de presa ocazionată de acest eveniment a fost prezent şi dr. Zoltan Babici, şeful secţiei de neonatologie a spitalului reşiţean. Acesta a precizat că de multe ori naşterile premature sunt cauzate de faptul că mamele nu se îngrijesc în mod corespunzător, iar incubatorul primit de spital este o dotare mai mult decât binevenită.

În cadrul campaniei “Bun venit pe lume”, alte 15 maternităţi au fost dotate până în prezent cu astfel de incubatoare.

Amalia Năstase:

Gabriela Alexandrescu:

Zoltan Babici:

salvati copii 2

Cele mai citite

Related Articles