bani, leiTrei entităţi economice din Mehedinţi au notificat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă privind concedieri colective pe care intenţionează să le facă începând cu 1 iunie, a declarat directorul instituţiei, Ioan Suru. Potrivit acestuia, din cauza reevaluării organigramei şi a măsurilor stabilite de a acoperi contractele de livrări, Complexul Energetic Oltenia va trimite în şomaj 68 de salariaţi, Societatea de servicii hidroenergetice Hidroelectrica – 74 persoane, iar firma Gardian Group – 30 de angajaţi.

‘Iniţial, am fost notificaţi despre decizia disponibilizării a peste 300 de persoane. Fiecare angajator, însă, şi-a reevaluat organigrama şi au revenit asupra numărului comunicat, circa 130 de locuri de muncă fiind păstrate în continuare’, a precizat Suru.

În context, şeful AJOFM Mehedinţi a mai arătat că în judeţul Mehedinţi, actualmente, există un număr de 11.389 şomeri, din care 9.675 sunt neindemnizaţi şi 1.714 indemnizaţi. Din totalul şomerilor, 82,97% provin din mediul rural.