[AUDIO] Săptămâna prevenirii criminalităţii în judeţul Caraş-Severin

Conferinta PolitieA VIII-a ediţie a săptămânii de prevenire a criminalităţii a început astăzi la nivel naţional. Fiecare zi va avea o temă distinctă, toate având ca scop conştientizarea cetăţenilor cu privire la siguranţa în societate şi descurajarea potenţialilor infractori.
Organizată pe teme zilnice, această săptămâna a început, în judeţul Caraş-Severin, cu acţiuni de prevenire a infracţiunilor pe furt. În acest sens, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean desfăşoară o simulare de furt din locuinţă şi împart pliante cu scop informativ şi de conştientizare. Simularea are loc în staţiunea Băile Herculane. Astfel se doreşte diminuarea cazurilor de furt indiferent de natura şi locul lor de desfăşurare pentru ca numărul de 359 de furturi, petrecute în primele opt luni, doar din locuinţe, să scadă. Dintre acestea, 33 de furturi au fost din cauză că uşa nu a fost asigurată după ce s-a părăsit imobilul. Astfel, inspectorul de poliţie Alina Isac, ofiţer de prevenire al IPJ Caraş-Severin, trage un semnal de alarmă în ceea ce priveşte conştientizarea cetăţenilor cu privire la acest aspect.
În cea de a doua zi, 1 octombrie, se vor desfăşura acţiuni sub genericul “Inteligenţă, nu violenţă”. Cea de-a treia zi, 2 octombrie, va avea ca temă delincvenţa juvenilă. În 3 octombire se vor desfăşura activităţi care privesc victimizarea minorilor, iar în ultima zi, 4 octombrie, se vor desfăşura activităţi în ceea ce priveşte siguranţa rutieră.

Şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean, comisar-şef Grigore Stolojescu:

Inspector de poliţie Alina Isac, ofiţer de prevenire al IPJ Caraş-Severin:

Cele mai citite

Related Articles