Salvați Copiii Caraș-Severin a încheiat Campania Globală pentru Educaţie 2015

Filiala Caraș-Severin a organizației a desfășurat o serie de activități dedicate copiilor, părinților și profesorilor. Despre obiectivele propuse vorbește președintele Organizației Salvați Copiii Caraș-Severin, Măriuța Simionescu a aafirmat: „Prin activitățile ediției din acest an, peste 130.000 de copiii, părinți și profesori s-au alăturat solicitării autorităților să-și asume responsabilitatea pentru promisiunile neîndeplinite în perioada 2000 – 2015 și să adopte, pentru următorii 15 ani, angajamente ambițioase, care să garanteze respectarea dreptului la o educație de calitate pentru fiecare copil. În condițiile în care factorii de decizie se pregătesc să formuleze acest nou set de angajamente, este esențial ca societatea civilă să aibă un cuvânt de spus în acest proces, asigurând astfel că aceste promisiuni reflectă drepturile, nevoile și prioritățile reale ale copiilor.”

În Caraș-Severin au fost incluse în acest an, în campanie peste 20 de unități școlare, atât din Reșița, cât și din alte localități.

Sub sloganul „Votăm pentru educație!”, în 2015, campania a avut ca focus locul ocupat de dreptul la educație între prioritățile agendei internaționale. Aceasta se desfășoară anual, la nivel mondial, susținută de o coaliţie de organizaţii neguvernamentale, sindicate şi grupuri de cetăţeni din întreaga lume.

Cristina Corocan20150511_111557 20150511_111825

 

Cele mai citite

Related Articles