Aurel Foghis1.345 de acţiuni de control asupra agenţilor economici au desfăşurat anul acesta comisarii Gărzii Financiare Caraş-Severin. Dintre aceştia 98 au fost persoane fizice şi asociaţii familiale. În urma verificărilor s-au constatat 74 de cazuri de evaziune fiscală al căror prejudiciu este de 21.380 de lei.
Au fost identificaţi ca făptuitori 74 de administratori ai acestor societăţi comerciale, fiind deferiţi justiţiei pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune în dauna bugetului de stat, prin înregistrarea de documente false care nu conţin operaţiuni reale, precum şi sustragerea de la aplicarea procedeurilor de control ale Gărzii Financiare.
În ceea ce priveşte situaţia sesizărilor penale, au fost depistate 64 de cazuri cu un prejudiciu aferent bugetului de stat în valoare de 21.380.273 de lei, echivalentul a 4.826.246 de euro. Aceste cazuri au fost înaintate Parchetului de pe lângă Tibunalul Caraş-Severin, a precizat comisarul-şef al Secţiei Gărzii Financiare Caraş-Severin, Aurel Foghiş.