[UPDATE][AUDIO] Apicultorii au câştigat alegerile Camerei Agricole Caraş-Severin

CAMERA AGRICOLA

Miercuri, 16 octombrie

Ora 16.00

Asociaţia Crescătorilor de Albine filiala Caraş-Severin a câştigat detaşat alegerile pentru Camera Agricolă. Potrivit preşedintelui Comitetului de Iniţiativă Judeţean, Ida Şuţa, peste 2.000 de fermieri au ales această instituţie să-i reprezinte, adică peste 50% din numărul total de alegători. La alegeri, din 23.732 de fermieri, s-au prezentat 3.893, ceea ce reprezintă peste 16%.
Alături de apicultorii cărăşeni, alte 22 de asociaţii, cooperative şi agricultori vor avea reprezentanţi în conducerea noii Camere Agricole în urma alegerilor din 13 octombrie.

Despre prezenţa la vot, Ida Şuţa detaliază:

Preşedintele Comitetului de Iniţiativă Judeţean din Caraş-Severin, Ida Şuţa, prezintă câştigătorii alegerilor din 13 octombrie:

Duminică, 13 octombrie

Ora 17.30

Alegerile noii Camere Agricole în Caraş-Severin au avut loc astăzi, în 77 de secţii de votare din judeţ. Prezenţa fermierilor în cabinele de vot a fost sub aşteptările organizatorilor. Potrivit preşedintelui comitetului de iniţiativă judeţean, Ida Şuţa, aproximativ 10% dintre fermieri şi-au exercitat dreptul de a alege. Termenul limită pentru centralizarea datelor este de 24 de ore de la încheierea votării, a mai precizat Ida Şuţa.

Ida Şuţa, preşedintele comitetului de iniţiativă din Caraş-Severin:

Ora 07.00

Alegerile pentru înfiinţarea noii Camere Agricole în Caraş-Severin sunt programate astăzi, deşi potrivit Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 58/2013, data limită era 12 septembrie. Situaţia întârzierilor este una la nivel naţional, iar cauzale sunt legate de probleme de organizare şi lipsă de fonduri. În acelaşi timp, în toată ţara sunt angajaţi ai Camerelor Agricole din subordinea Consiliilor Judeţene care nu şi-au primit salariile de luni de zile. În ceea ce priveşte judeţul Caraş-Severin, potrivit directorului Camerei Agricole, ing. Pavel Nefir nu există cazuri de angajaţi din Caraş-Severin care să nu-şi fi primit salariile.

Conform preşedintelui Comitetului Judeţean de Iniţiativă, Ida Şuţa, judeţul Caraş-Severin se încadrează în termen întrucât comitetul de iniţiativă a fost înfiinţat în 16 iulie, ceea ce înseamnă că până în 13 octombrie nu se împlinesc 90 de zile potrivit legii. Aceasta a mai precizat că fondurile pentru organizarea alegerilor au fost foarte greu de atras, deoarece comitetele de iniţiativă  sunt organizaţii non-guvernamentale, ceea ce însemană că finanţările trebuiesc făcute de membrii fermieri.

Alegerile sunt organizate la nivelul primăriilor din Caraş-Severin şi au drept de vot fermierii membrii ai camerelor agricole. În cursa electorală s-au înscris două sindicate, nouă asociaţii, patru cooperative, colegiul medicilor, liceul teoretic “Mihai Novac” din Oraviţa şi staţiunea de cercetare şi creştere a ovinelor şi bovinelor din Caransebeş, la care s-au mai adăugat 19 fermieri din judeţ.

Ţinând cont că există judeţe care nu şi-au înfiinţat nici comitetele de iniţiativă, judeţul Caraş-Severin este cu mult înaintea acestora, mai ales că potrivit preşedintelui Comitetului Judeţean de Iniţiativă, Ida Şuţa, suntem printre primele judeţe în care s-a înfiinţat acest comitet.

Preşedintele Comitetului Judeţean de Iniţiativă Caraş-Severin, Ida Şuţa:

4 COMENTARII

  1. Ei….cine este presedinte? Cumva cineva din cadrul ACA? Deci, cine a castigat alegerile? Va sun eu:FERMIERII! Presedinte este Vacariu Darius,fermier, iar vicepresedinte este dl.Pantis Ionel,de la asociatia de taurine.D-na Ida Suta este in biroul permantent al Camerei. Puteti spune ca ACA a castigat detasat alegerile,dar nu conduce Camera asta,intrucat nu a avut suficiente mandate pentru a hotara cine este presedintele.

    • La alegerile din 13 octombrie ACA a câștigat 4 mandate prin votul fermierilor din județ, în comparație cu ceilalți candidați care au câștigat câte un mandat! Așadar din cei 23 de membrii a noii Camere Agricole votați în 13 octombrie a fost ales domnul Darius Văcariu, fermier care are peste 90 de bovine și care a fost ales prin majoritate de voturi de către ceilalți membrii! Noi nu am susținut niciodată că doamna Ida Șuța a câștigat, sau că altcineva din ACA va fi președintele. Noi am prezentat doar rezultatele în funcție de evenimente și de stadiul alegerilor! Președintele a fost ales de către toți membrii, iar doamna Ida Șuța, presupun că, oricum nu putea să fie președinte atâta timp cât a fost președintele Comitetului Județean de Inițiativă al alegerilor noii Camere Agricole.

  2. Stirea cum ca Asociatia Crescartorilor de albine ar fi castigat alegerile pentru Camerele Agricole este total inexacta. ACA a castigat alegerile la sectiunea Asociatii, obtinand in final, 4 mandate din 23.Deci..ce a castigat? Adevaratul castigator este dr.Gaodea, care a candidat din partea Colegiului Medicilor Veterinari cu 3666 voturi, adica peste 90%, urmat de dl.Huza Constantin, din partea sindicatului Agroterra, dar, mai bine consultati caon.ro , unde sunt publicate rezultatele finale.Cert este ca 3 ingineri de la Camera Agricola de stat au adunat mai multe voturi decat Asociatia de albine a doamnei Suta.Va rog sa dati stiri corecte, nu sa denaturati adevarul!

    • Asociația Crescătorilor de Albine a primit majoritate în mandate fiind 4 mandate pentru ACA și câte unul pentru fiecare alt participant. Domnul Gaodea, din partea colegiului medicilor veterinari a primit majoritate pentru că din partea celor care reprezintă veterinarii este singurul care a participat. Deci dumnealui nu a avut contracandidați și nici procentaj de 100% pentru că din voturile respective au mai fost si anulate. ACA nu doar că are majoritate în mandate, dar dintre asociații este câștigătoare detașată. Țin să vă informez că din toți cei 23 de membrii aleși, duminică, 13 octombrie, se vor alege în săptămâna ce urmează președintele, vicepreședintele și membrii permaneți a noii camere agricole. Așadar dintre cei care au avut contracandidați pe domeniul în care au participat, ACA a caștigat la număr de voturi detașat. Iar legat de domnul dr. Gaodea când participi singur, nu ai cum să ieși pe locul doi.

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles