Marele Premiu de Formula 1 din SingaporeSpaniolul Fernando Alonso, britanicul Lewis Hamilton şi germanul Sebastian Vettel sunt singurii piloţi care au reuşit să câştige până acum Marele Premiu de Formula 1 al Singapore, de la debutul acestuia în calendarul ‘Marelui Circ’.
Fernando Alonso a reuşit să câştige ediţia inaugurală a cursei singaporeze, desfăşurată în 2008, an în care spaniolul pilota pentru Renault. În anul următor, victoria i-a revenit britanicului Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes), pentru ca în 2010 Alonso să treacă iarăşi primul linia de sosire, de această dată însă concurând pentru Ferrari.
În ultimele două sezoane, Marele Premiu al Singapore a fost câştigat de germanul Sebastian Vettel (Red Bull), cel care domină de trei ani Campionatul Mondial de Formula 1.

În cursa de duminică, 22 septembrie, de pe circuitul urban de la Marina Bay, piloţii vor utiliza pneuri ‘medium’ şi ‘super-soft’, a anunţat furnizorul unic de pneuri Pirelli.
Primele antrenamente libere sunt programate vineri seara la Singapore (11,00 la Bucureşti), urmând ca sâmbătă, de la aceeaşi oră, să se desfăşoare calificările pentru Marele Premiu programat duminică, de la 13,00 (ora României).
În clasamentul general al piloţilor, după 12 dintre cele 19 etape ale actualului sezon, conduce Sebastian Vettel (Red Bull) cu 222 pct, urmat de Fernando Alonso (Ferrari) – 169 pct şi Lewis Hamilton (Mercedes) – 141 pct.
Ierarhia constructorilor este dominată de Red Bull Racing – 352 pct, urmată de Scuderia Ferrari – 248 pct şi de Mercedes-AMG – 245 pct. Sursa: Agerpres