clanuri de romi

04 iunie ora 11.30

În arestul Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Caraş-Severin şi-au petrecut noaptea patru dintre persoanele implicate în scandalul de ieri de pe strada Laminoarelor din Reşiţa. Cei patru scandalagii vor fi prezentaţi astăzi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru tulburarea ordinii publice. Pe parcursul nopţii, echipaje de poliţie şi jandarmi au supravegheat întreaga zonă pentru ca cele două bande rivale să nu se atace din nou.Acest lucru nu s-a întâmplat, întrucât instigatorii erau reţinuţi pe bază de ordonanţă.

03 iunie ora 19.30

Strada Laminoarelor din Reşiţa a fost blocată în această seară de poliţişti şi jandarmi care au intervenit pentru a aplana conflictul izbucnit între două clanuri de romi. Scandalul durează de mai multe luni, dar în ultimele zile s-a acutizat. Este vorba de cetăţeni de etnie romă, majoritatea plecaţi prin ţări străine şi care îşi dispută teritoriu când vin în ţară. Conflictul s-a materializat până acum prin bătăi, distrugeri şi ameninţări. Ieri a avut loc o astfel de confruntare chiar în faţa Poliţiei din Reşiţa şi, iată că acum s-a mutat în zona în care aceştia locuiesc.

În discuţia purtată astăzi cu reprezentanţi Jandarmeriei, oamenii legii au spus că astfel de conflicte sunt izolate, dar faptele îi contrazic.

Astăzi, alarma a fost dată de Lenuţa Ursu:

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=LNf7yH1fpMA&feature=youtu.be[/youtube]

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au fost depăşiţi de situaţie şi au cerut sprijinul Jandarmeriei. Cele două grupuri s-au împrăştiat doar după ce au fost trase câteva focuri de avertisment, spun martorii. De altfel, vecinii zic că scandalul îi terorizează aproape în fiecare seară.

Conform comunicatului de presă emis de IPJ Caraș-Severin „în jurul orei 18.00 Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin a fost sesizat prin apelul unic de urgenţă 112 cu privire la faptul că în zona Muncitoresc din municipiul Reşiţa are loc un scandal între mai multe persoane. La faţa locului s-au deplasat cu celeritate echipaje de poliţişti şi jandarmi. Pntru aplanarea conflictului au fost executate mai multe focuri de avertisment în plan vertical. Persoanele implicate au fost conduse la sediul poliţiei în vederea audierii, iar unul dintre tineri a fost transportat la spital întrucât a fost rănit în zona feţei. Poliţiştii efectuează cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.”

(Sebastian Dragomir)

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=rszBWnwdf4c&feature=youtu.be[/youtube]