Istorie românească în interpretare americană

Watts 058

Reşiţenii s-au arătat interesaţi de istoria politică recentă a României şi  au participat în număr mare la prezentarea volumelor scrise de profesorul şi istoricul Larry Watts, prezent ieri în municipiul de pe Bârzava.

Volumele se intitulează “Aliaţi incompatibili” şi “Cei dintâi vor fi cei din urmă” şi explică de ce teoria relaţiilor internaţionale a eşuat în privinţa României şi cum a reuşit aceasta să reziste cererilor colosului german pentru o contribuţie nelimitată la efortul de război al Axei. Larry Watts dezvăluie complexitatea şi dinamica unor aliaţi fundamental incompatibili, reuniţi de ţeluri iremediabil opuse, dar şi  transformările survenite până în ajunul prăbuşirii regimului Ceauşescu incapabil de a se acomoda la o nouă conjunctură internaţională. Despre volume au vorbit atât autorul cât şi jurnalistul Mario Balint, istoricul Carmen Albert şi generalul (r) Ioan Talpeş.

Evenimentul desfăşurat la Liceul de Artă “Sabin Păutza ”  a mai cuprins o expoziţie de fotografie cu vechi clădiri din municipiu şi un concert de jazz intitulat “Poveşti” susţinut de Sorin Romanescu la chitară, Albert Tajiti la pian şi Elena Morariu-voce.

Cele mai citite

Related Articles