universitate porti deschise

Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa organizează mâine Ziua porţilor deschise. Persoanele interesate vor putea vizita, între orele 8 şi 18, campusul universitar, Aula Magna, biblioteca electronică, laboratoarele şi centrele de cercetare şi dezvoltare. Deasemenea, se vor organiza întâlniri cu cadre didactice ale UEM, care vor prezenta oferta educaţională şi cerinţele de admitere din sesiunile iulie şi septembrie 2014, ne-a informat prorectorul Gheorghe Popovici. Acţiunea este organizată cu ocazia împlinirii a 43 de ani de învăţământ superior la Reşiţa. Informaţii suplimentare se pot obţine  pe site-ul www.uem.ro.

Vă reamintim că anul acesta la UEM sunt disponibile 930 de locuri la studiile de licenţă şi 550 de locuri la cele de master. Admiterea se va face pe bază de dosar cu excepţia studiilor de teologie, unde candidaţii vor trebui să susţină testul muzical bisericesc, şi a celor de educaţie fizică, unde vor trebui să treacă de proba de aptitudini. Taxa de înscriere este de 100 de lei, ne-a informat prorectorul Gheorghe Popovici, iar prima sesiune de admitere va avea loc în perioada 14 – 25 iulie.

Tot mâine,  între orele 9 şi 12, va avea loc la universitatea reşiţeană şi Bursa locurilor de muncă. Bursa va fi organizată în Caraş-Severin, la Reşiţa, Caransebeş şi Moldova Nouă. Conform ultimelor date oferite de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, 28 de firme şi-au confirmat participarea la bursă: 10 la Reşiţa, 13 la Caransebeş şi 5 la Moldova Nouă. Acestea oferă 126 de locuri de muncă, cele mai multe la Reşiţa – 67. Pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 7 posturi, majoritatea de inginer, iar pentru cele fără studii superioare cele mai multe oferte sunt în domeniul construcţiilor şi comerţului, ne-a informat Carla Goagă, consilier superior în cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Sursa foto: www.uem.ro

(Karina Tincul)