lacustruSatul lacustru din comuna Berzasca va fi dat în folosinţă în luna martie a anului viitor. Proiectul, unic în ţară, va avea 30 de case suspendate pe piloni deasupra Dunării, un restaurant şi un complex de piscine.

Astăzi va fi semnat contractul de preluare prin cesiune al acțiunilor complexului lacustru de trei firme private. Contribuţia acestora va fi de 50% din suma necesară finalizării investiţiei, restul banilor fiind asiguraţi din fonduri europene, astfel că realizarea satului lacustru este împărțită în trei proiecte, fiecare firmă privară preluând câte un proiect.  Societăţile care vor semna astăzi contractul de preluare a acțiunilor prin cesiune vor contribui cu câte 200.000 de euro, ceea ce reprezintă jumătate din sumă, iar cealaltă jumătate va fi asigurată din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) prin măsura 313 de încurajare a activităților turistice. Valoarea totală a proiectului ajunge la un milion 200 de mii de lei.

Complexul lacustru face parte dintr-un proiect european, intitulat ”dreptul la Dunăre”, drept care îi revine oricui locuiește, tranzitează sau poposește în comună, a precizat primarul Petru Furdui. În acest sens Administrația locală a interzis printr-o hotărâre al Consiliului Local Berzasca orice fel de construcții pe malul fluviului pentru ca toată lumea să aibă acces la peisajele oferite de Dunăre.

Din moment ce demersurile de realizare al primului sat lacustru din România au ajuns atât de departe lucrările se vor încheia în maximum 9 luni, a precizat primarul comunei Berzasca Petru Furdui, dar pentru că în acea perioadă ne vom afla în extra sezon, edilul a precizat că în luna martie a anului viitor cei care doresc își vor putea petrece concediul în complexul lacustru din Clisura Dunării.

Primarul comunei Berzasca Petru Furdui:

(Ovidiu Babolea)

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=JMFXWdOb6pA[/youtube]

Sursa foto: ghiduri-turistice.info

Video: Made by www.max3d.ro for www.ecoarch.ro