consilierii locali 1

Consilierii locali reşiţeni au aprobat în şedinţa de astăzi transferul sumei de 600 de mii de lei către asociaţiile de locatari ale celor două blocuri din municipiul de pe Bârzava, afectate de explozii. Banii vor fi folosiţi pentru reabilitatea imobilelor, iar suma va fi împărţită în mod egal între cele două imobile, de pe Aleea Vlădeasa respectiv Aleea Gugu, a precizat primarul Mihai Stepanescu. Edilul a mai precizat că a fost eliberată şi autorizaţia de construcţie pentru blocul de pe Aleea Gugu. Conform edilului, reprezentanţii Primăriei vor continua şi demersurile pentru acordarea de ajutoare sociale pentru locatarii imobilului de pe Aleea Gugu, similare cu cele acordate cetăţenilor din blocul de pe Vlădeasa.

În cadrul şedinţei, reprezentanţii locatarilor imobilului de pe Alee Gugu au solicitat sprijinul Primăriei pentru izolarea termică a blocului. Acest ajutor va fi acordat dacă sunt îndeplinite prevederiile legii în domeniu, principala condiţie fiind contituirea unui fond de co-finanţare de către majoritatea locatarilor, a precizat edilul Mihai Stepanescu.

În cadrul şedinţei a fost aprobat şi bugetul de venituri şi cheltuieli al SC CET 2010 Reşiţa. Conform hotărârii votate de consilieri, atât veniturile cât şi cheltuielile societăţii se ridică la 5.660 de lei. Bugetul a fost astfel structurat încât să asigure menţinerea serviciului public de producere şi furnizare a energiei termice cel puţin până la terminarea actualului sezon de încălzire, a precizat edilul Mihai Stepanescu. Conform acestuia, sistemul de transmitere a agentului termic este foarte vechi şi are pierderi considerabile. Până în prezenţ doar aproximativ 30% din sistem a fost parţial refăcută, iar deocamdată nu sunt bani pentru refacerea restului reţelei.

consilierii locali 2 consilierii locali 3