Numărul persoanelor vindecate de COVID-19 la Spitalul de Boli Infecţioase”Dr.Victor Babeş” Timişoara, a ajuns la 374!

Până la această dată, 374 persoane din județul Timiș au fost externate de la Spitalul de Boli Infecţioase și Pneumoftiziologie “Dr.Victor Babeş” Timişoara, 1 persoană de la Spitalului Municipal “Dr. Teodor Andrei” Lugoj și 15 persoane de la  Maternitatea Bega, după ce au trecut printr-o dublă testare la interval de 24 de ore, cu rezultat negativ.

Totodată, precizăm faptul că, desi activitatea desfășurată în contextul epidemiologic actual de către angajații Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș a fost intensă, nu a fost semnalată nici o patologie COVID-19 în rândul acestora.

În contextul verificărilor efectuate de către Inspectorii Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Județului Timiș s-au constatat o serie de abateri de la normele sanitare în vigoare, care s-au soldat cu aplicarea a patru sancțiuni contravenționale în valoare totală 10.800 lei.

Neconformitățile care au impus aceste măsuri sunt reprezentate de neefectuarea operațiunilor de igienizare și dezinfecție în unități de desfacere cu amănuntul (supermarket-uri), controlul medical periodic incomplet al personalului dintr-un obiectiv comercial și colectarea defectuoasă a deșeurilor rezultate din activitatea medicală.

De asemenea, în cadrul unui salon de înfrumusețare s-a constatat utilizarea produselor biocide fără a se respecta instrucțiunile producătorului, motiv pentru care personalul a fost sancționat cu o amendă în valoare de 1.600 lei.

Cele mai citite

Related Articles