Bayern Munchen, la prima victorie după reluarea campionatului

63

Bayern Munchen, campioana en titre a Germaniei, a învins în deplasare, cu scorul de 2-0, formaţia FC Union Berlin, duminică, într-o partidă contând pentru etapa a 26-a din Bundesliga, al cărei sezon a fost reluat în acest weekend, cu porţile închise, după o pauză de peste două luni, ca urmare a pandemiei de coronavirus, scrie Agerpres.


Bavarezii au deschis scorul prin atacantul polonez Robert Lewandowski, care a transformat o lovitură de la 11 m, în minutul 40. Rezultatul final a fost stabilit în repriza secundă de fundaşul francez Benjamin Pavard, care a trimis balonul în poartă cu capul, la un corner executat de Joshua Kimmich (80).

Lewandowski, liderul clasamentului golgheterilor, a ajuns astfel la 26 de goluri marcate (4 din penalty) de la debutul actualei ediţii a ligii germane de fotbal.

Graţie acestui succes, Bayern Munchen, liderul clasamentului, a refăcut diferenţa de patru puncte faţă de principala sa rivală în lupta pentru titlu, Borussia Dortmund, învingătoare sâmbătă, cu 4-0, în derby-ul cu Schalke 04.

Ultimul meci al etapei, Werder Bremen – Bayer Leverkusen, se va disputa luni.

Clasament: 1. Bayern Munchen 58 puncte, 2. Borussia Dortmund 54 puncte, 3. Borussia Moenchengladbach 52 puncte, 4. RB Leipzig, 51 puncte, 5. Bayer Leverkusen 47 puncte (25 jocuri) etc.