[EXCLUSIV-AUDIO] Cristi Bobar, la ceas aniversar: ne ținem promisiunea față de reșițeni, de săptămâna viitoare începem proiectul ” înlocuirea gazonului din Valea Domanului”!

1948

Președintele Clubului CSM Reșița, Cristi Bobar își sărbătorește joi, 14 mai ziua de naștere. A fost invitat pe frecvențele Radio România Reșița pentru a-l felicita cu acest prilej și a afla noutățile din tabăra rosso-neră.  CSM Reșița rămâne în Liga a II-a și în sezonul următor, este vestea momentului, dar mai sunt și alte informații de la gruparea din Valea Domanului, oferite astăzi în exclusivitate pentru Radio Reșița. Una dintre ele se referă la faptul că de săptămâna viitoare se vor face demersuri pentru înlocuirea gazonului de pe arena sportivă ”Mircea Chivu”.

Am avut ieri cea de a treia videoconferință, în decurs de 10 zile, cu președintele Federației Române de Fotbal în care ne-a prezentat două scenarii. Am votat, alături de alte 14 cluburi, pentru cel de al doilea scenariu, care înseamnă ”înghețarea” campionatului de la poziția a 7-a în jos. În Liga a II-a se va mai juca doar un play off între echipele clasate între locurile 1-6, care au șanse la promovare în Liga I. Noi am fost de acord, nu ne era frică de o luptă pe teren, dar ne lipseau spectatorii din tribune. Fotbalul fără spectatori nu are niciun farmec, mai ales aici în Valea Domanului. Noi eram pregătiți și de alte scenarii, dar aceasta este o soluție agreată de majoritatea cluburilor din Liga a II-a. Dunărea Călărași a votat împotrivă, dorea să joace toate cele 14 partide rămase într-un timp foarte scurt. Ne este greu fără fotbal, dar aceasta este situația. Aceasta este o decizie care va trece prin Comitetul Executiv, dar din moment ce a fost votat nu cred că vor mai fi probleme. În actualele condiții a fost anulată reunirea echipei pentru data de 15 mai. Vom vedea în perioada următoare ce se va întâmpla, trebuie să ne reorganizăm. Dorim să schimbăm și statutul clubului, să avem drept de promovare în Liga I, atunci când va fi să fie. Vrem să-i ajutăm și pe jucători, cărora în mare parte le expiră contractele în data de 30 iunie. Trebuie să purtăm discuții cu ei, să prelungim contractele, deoarece noi am avut inițial un plan pe termen scurt, acela de a ne salva de la retrogradare. Oarecum am reușit asta și sunt mulțumim, că suntem peste linie și este o treabă bună făcută de toți cei implicați la acest club. Jucătorii sunt în șomaj tehnic până în data de 15 mai, iar noi trebuie să fim corecți față de ei și să le achităm contractele. Avem nevoie de ei în continuare în campionat. Am construit un lot bun, un lot puternic, care se poate bate oricând la primele 5-6 locuri din clasament. Vrem să menținem acest nucleu de jucători. Suntem un club serios, nu promitem minuni, noi vorbim prin fapte. Oamenii s-au obișnuit cu fotbal la Reșița, cu o atmosferă frumoasă, iar noi trebuie să ne ridicăm la nivelul așteptărilor lor. Făcându-mi un mic bilanț cu ocazia zilei mele de naștere, am realizat că mi-am împlinit un mic vis, acela de a aduna peste 6000 de oameni în tribunele din Valea Domanului. Mi-am amintit de atmosfera din trecut, când eu eram doar copil de mingi și CSM juca cu mii de oameni în tribune.

Cu acest prilej, Cristi Bobar a anunțat care este și următorul său amplu proiect. Este vorba despre promisiunea pe care, împreună cu primarul Ioan Popa,  a făcut-o reșițenilor: schimbarea gazonului de pe arena ”Mircea Chivu”.

”Ne dorim ca să avem în Valea Domanului un gazon și un drenaj foarte bun. Aseară am avut o discuție cu dl. primar și am stabilit ca de săptămâna viitoare să demarăm discuții cu anumite firme care să execute această lucrare la un nivel înalt calitativ. Am reușit să adunăm o sumă destul de mare, 100 de mii de euro, din : vânzarea de abonamente, tricouri, bani de la anumiți sponsori, care se alătură celor primiți de la Universitatea Craiova, în urma meciului desfășurat la Craiova pe „Ion Oblemenco”. Săptămâna viitoare voi contacta niște firme care au schimbat gazonul la Iași, la Arad și în alte părți. Dorim să ne apucăm foarte repede de treabă și să ne respectăm promisiunea față de reșițeni, pe care am făcut-o la acel moment”, a mai spus Cristi Bobar.

În ceea ce privește schimbarea statutului, aceasta se face pentru ca echipa reșițeană să poată avea drept de vot și în Liga I. ”Și acest demers îl vom face în perioada următoare”, a asigurat Cristi Bobar, pe frecvențe Radio Reșița:

CSM Reșița și Gloria Buzău sunt singurele echipe din Liga a II-a fără drept de promovare în primul eșalon. Nici dacă eram pe locul II sau III,  nu puteam să promovăm. Noi suntem un club de drept public, aparținând în totalitate de Primăria Reșița. Trebuie să găsim cel puțin doi acționari la club, astfel încât până în data de 30 iunie să depunem la FRF întreaga documentație, să intrăm și noi în normalitate.”

Reșițeanul Cristi Bobar a împlinit astăzi 37 de ani, zi pe care și-a petrecut-o alături de familie, alături de cel mai bun prieten, fiul său Edan,cel care peste câteva luni va împlini 3 ani.

”Îmi doresc să fiu sănătos, eu și familia mea, ei sunt cei la care țin cel mai mult pe lumea aceasta. Îmi mai doresc un copil, nu contează ce o să fie, dar e binevenit la noi în casă. Pe plan profesional mi-am dorit să văd Reșița cu mii de oameni în tribune, dar îmi doresc și mai mulți. Trebuie să recunosc că îmi doresc ca Reșița să revină în Liga I. Trebuie să păstrăm un echilibru, să facem o fundație solidă și după aceea să trecem la etajele superioare. Mulțumesc tuturor celor care m-au sprijinit, nu pot face treabă bună decât cu o echipă bună ”, a concluzionat președintele CSM Reșița, Cristi Bobar.

sursa foto: Facebook Cristi Bobar