Campionatul de fotbal al Austriei va fi reluat pe 2 iunie

43

Campionatul de fotbal al Austriei, suspendat la mijlocul lunii martie, din cauza pandemiei de coronavirus, va fi reluat pe 2 iunie, a anunţat, miercuri, liga austriacă, citată de AFP.

”Este un pas mare pentru noi toţi, e important ca mingea să se rostogolească din nou pe teren”, a declarat directorul executiv al ligii austriece de fotbal, Christian Ebenbauer, la finalul unei reuniuni cu cluburile din primul eşalon.

Meciurile se vor desfăşura cu porţile închis, la fiecare trei zile, pentru a recupera întârzierea şi a terminat sezonul în prima săptămână din iulie, a precizat oficialul.

Bundesliga austriacă mai are de disputat zece etape din acest sezon, lider fiind LASK Linz, cu un avans de trei puncte faţă de a doua clasată, RB Salzburg, campioana din ultimii şase ani.

RB Salzburg va înfrunta formaţia de ligă secundă Austria Lustenau în finala Cupei Austriei, pe 29 mai, a anunţat Ebenbauer.

Guvernul austriac a dat undă verde marţi reluării campionatului, cu anumite condiţii.

Jucătorii vor trebuie să se supună regulat testelor de depistare a virusului. În caz de rezultat pozitiv, un membru al echipei va fi pus în izolare timp de 14 zile, iar restul echipei va fi testat din nou.

Cluburile vor relua de vineri antrenamentele cu loturile complete, după ce de la mijlocul lui aprilie se pregăteau în grupuri mici.

Austria, ţară cu 8,8 milioane de locuitori, a fost una dintre primele, la mijlocul lunii aprilie, care a relaxat măsurile de izolare şi nu a cunoscut până acum o creştere a numărului de infecţii după relaxare.

Austria a înregistrat până acum 16.000 de cazuri pozitive la Covid-19 şi 624 decese, scrie Agerpres.

sursa foto: Agerpres.ro