[AUDIO] Fotbalistele de la ACS Banat Girls Reșița au promovat în Liga I

Echipa ACS Banat Girls Reșița a promovat în Liga I, aceasta în urma deciziilor luate de Federația Română de Fotbal. Forul național a decis ca ca ocupantele locului I din cele două serii din Liga 2 să promoveze în primul eșalon.

”După patru ani de muncă a venit cea mai minunată veste pentru noi”, spune antrenorul fotbalistelor reșițene, Daniel Amariei:

În sfârșit după patru ani de muncă a venit această veste minunată. ACS Banat Girls Reșița a promovat în Liga 1. Din sezonul competițional 2020/2021 ACS Banat Girls va evolua în primul eșalon fotbalistic, ceea ce este o mândrie atât pentru mine, cât și pentru iubitorii fotbalului cărășean. A fost greu, mai ales la început, și nu cred că se aștepta nimeni să ajungem aici. Acum doi ani am obținut prima promovare și încă de atunci ni s-a aprins dorința de a juca în Liga 1. A fost un vis frumos pentru noi și mă bucur că a devenit realitate. Este o mare bucurie ce o simțim acum. Ne-am fi dorit ca această bucurie să vină pe ”iarbă” pentru că mai aveam nevoie de doar patru puncte pentru a promova. Ne bucurăm de decizia Federației, dar ne și gândim că trebuie să muncim mult mai mult, deoarece ne așteaptă un sezon mult mai dificil. Vor fi 14 echipe în Liga 1, ultimele două echipe vor retrograda, iar ocupantele locurilor 11 și 12 vor juca baraj cu cele din Liga 2. Nu vom porni cu gândul că vrem să ne salvăm de la retrogradare, ci ne vom antrena, imediat ce putem, pentru a face o figură frumoasă, poate să prindem play-off-ul. Nu știm sigur ceea ce ne așteaptă, dar din ce am discutat, s-ar dori ca noul sezon să înceapă la jumătatea lunii august. În luna iulie ar trebui să începem pregătirea. Toate fetele pe care le-am adus s-au integrat foarte bine în echipă, au văzut ceea ce se cere și își doresc să rămână aici. Pe lângă cele 18 jucătoare pe care le avem, ne dorim să ne întărim cu 3-4 fete cu experiență. Nu vrem să ne facem de rușine și ne dorim să reprezentăm cu mândrie județul la nivel național”, a afirmat antrenorul Daniel Amariei.

Președintele Clubului ACS Banat Girls Reșița, Daniel Surdu, a primit această veste în preajma zilei sale de naștere:

Pentru mine este un imens prilej de bucurie, mai ales că această promovare a venit și de ziua mea. Vreau să le mulțumesc fetelor și tuturor celor care s-au implicat în acest proiect și care ne susțin în acest proiect Banat Girls Reșița. Le mulțumesc tuturor membrilor afiliați ai Federației Române de Fotbal, care au dat dovadă de unitate și de colegialitate în fotbalul feminin. Astfel am încheiat în acest fel campionatul. Țin să le mulțumesc tuturor sponsorilor și celor care încă ne ajută și îmi doresc să găsim clemență din partea celor care ne pot ajuta în continuare, dat fiind faptul că situația financiară este foarte precară. Cred că putem face față în campionatul Ligii 1, sper să reușim să demonstrăm acest lucru”, a spus Daniel Surdu.

Fotbalistele de la ACS Banat Girls Reșița erau pe locul I în Liga 2 în momentul întreruperii campionatului, la distanță însemnată de a doua clasată.  

LocEchipaMVEIGol+/-Pct
1.Banat Girls541016-21413
2.Universitatea Olimpia Cluj 2530218-1449
3.Olimpic Star Cluj520316-1426
4.CSM Târgu Mureș532016-6105
5.ACS United Bihor51046-20-143
6.Atletic Drobeta50145-21-161

sursa foto: Banat Girls Resita