În Caraş-Severin s-au intensificat acțiunile desfășurate pentru prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic. Doar în ultimele două săptămâni au fost confiscaţi peste 1.300 de metri cubi de lemn.

Controalele au fost efectuate în perioada 23 martie-08 aprilie de  politiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin, împreună cu specialiști silvici de la Gărzile Forestiere Timișoara și Caraș-Severin. Au fost date amenzi în valoare de 62.000 de lei și a fost confiscat lemn, de diferite specii și sortimente, estimat la peste 266.000 de lei, spune Alina Boeru, purtător de cuvânt la IPJ Caraş-Severin.

„În perioada menționată, polițiștii împreună cu inspectorii silvici au efectuat verificări la societăți comerciale de profil, ocoale silvici de pe raza județului și transporturi de material lemnos, cu privire la modul de respectare a prevederilor legale privind proveniența materialelor lemnoase înregistrate în aplicația SUMAL și expedierea materialului lemnos din platformele primare, rezultând un volum total de peste 1.271 metri cubi de lemn transportat peste volumul înregistrat în procesele verbale de reprimire. Pentru aceste nereguli au fost aplicate 15 sancțiuni contravenționale în valoare de 57.000 de lei, fiind dispusă măsura complementară a confiscării valorice a materialului lemnos”.

În ultimele 3 zile s-au făcut verificări şi la societăți comerciale de profil și persoane fizice din zona Caransebeș, iar pentru neregulile constatate s-au aplicat alte 4 amenzi în valoare de 5.000 de lei și s-a dispus confiscarea a aproape 70 de metri cubi de material lemnos, a mai spus Alina Boeru.

În perioada următoare poliţiștii cărășeni împreună cu reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții în domeniu vor continua acțiunile de prevenire și combatere a ilegalităților silvice.