Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a făcut o vizită, astăzi, în județul Constanța. Ministrul Sănătății a vizitat deja Spitalul de Boli Infecțioase. Ministrul Sănătății va vizita și spațiile de carantină și Spitalul Județean din Constanța.

Nelu Tătaru discută la fața locului cu autoritățile locale medicale și administrative, dar mai ales cu personalul medical implicat direct în actul medical. Sunt verificate circuitele, stocul de echipamente și medicamente, realizându-se o analiză a nevoilor pentru a se putea interveni operativ pentru limitarea oricăror riscuri.

Ministrul discută cu echipele medicale și cele de management despre proceduri și respectarea lor.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a menţionat duminică, la Constanţa, că în această zonă este un aflux mare de persoane din exterior, judeţul fiind un potenţial focar de infectare cu noul coronavirus dacă nu sunt respectate măsurile de „izolare, carantinare, identificare”.

„Nu vreau să mai avem ce am avut la Suceava. Suceava este un focar pierdut de sub control, pe care încercăm să îl rezolvăm militar în acest moment. La nivel de Constanţa, avem un aflux mare din exterior, care poate la un moment dat să deraieze sau să deranjeze tocmai lucrul bine făcut în unităţile sanitare. Este un potenţial focar dacă nu avem grijă de acele măsuri de izolare, carantinare, identificare. (…) Trebuie să avem foarte mare grijă la izolarea şi distanţarea socială şi trebuie să avem mare grijă cu personalul nostru medical”, a declarat Tătaru, la finalul unei vizite pe care a făcut-o la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Potrivit acestuia, în judeţul Constanţa sunt 114 cazuri de COVID-19 confirmate, dintre care trei medici, unul fiind în stare gravă, precum şi cinci asistenţi medicali şi personal auxiliar din unităţi sanitare, iar alte 77 de cadre medicale sunt în izolare la domiciliu. La nivelului judeţului, pe Anestezie – Terapie Intensivă sunt 28 de paturi, 28 de ventilatoare, număr considerat de Tătaru „suficient pentru momentul actual”.

Sursa:Agerpres