Instituţia Prefectului Caraş-Severin a cerut printr-un comunicat Consiliului Local pentru Situații de Urgență Caransebeș o analiză urgentă şi o revocare a deciziei de suspendare a activității economice.

În cadrul unei conferințe de presă susținute vineri, 3 aprilie, Felix Borcean, primarul municipiului Caransebeș a declarat că i-a cerut prefectului, personal, să emită o poziție oficială. La rândul lui, a trimis și el o poziție oficială ca președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență, în care i-a precizat că deocamdată, așa cum s-a hotărât în ședința CLSU, Piața Gugulanilor are activitatea temporar suspendată, până la noi ordine, mai exact până la ridicarea stării de urgență.

Felix Borcean, primarul municipiului Caransebeș

Având în vedere că a crescut gradul de restricții la nivelul mișcării populației și în plus avem și Spitalul Municipal din Caransebeș care a devenit oficial spital suport COVID-19,cred că este absolut necesar ca spațiul acesta, greu controlabil, chiar și prin acele precizări din ordonanțele militare, să rămână închis.

Piața nu trebuie comparată cu nici un alt spațiu comercial. Nu este un loc în care să poată fi păstrată ordinea, în ciuda eforturilor lăudabile pe care le face doamna Luminița Verdeș, de a pune acele buline cu păstrarea distaneței de 2 metri, nu cred că cineva care vine în Piața Gugulanilor va respecta toate acele norme. Nu este o activitate comparabilă cu a unui supermarket sau a unui magazin alimentar.

Carmen Senco