[FOTO] Sâmbătă, 25 aprilie, la „Prietenul de la 20:20” publicistul şi criticul de teatru Florica Ichim redactor şef al revistei “Teatrul azi” şi preşedintele Fundaţiei Culturale „Camil Petrescu”!

296

Frecvenţele radioului reşiţean semnifică 24 de ore din 24 ACASĂ pentru toţi ascultătorii, indiferent că sunt din ţară sau din afara graniţelor. Împreună şi în Anul Nou 2020 suntem o familie ce ţine candela cuvântului aprinsă cu bucurie.

„Nu trebuie doar să respectăm valoarea, trebuie să ne luptăm s-o impunem”

Sâmbătă, 25 aprilie, la emisiunea „Prietenul de la 20:20” ne întâlnim cu distinsa doamnă critic de teatru şi publicist  Florica Ichim redactor şef al revistei “Teatrul azi” şi preşedintele Fundaţiei Culturale „Camil Petrescu” .

Florica Ichim, redactorul şef al revistei Teatrul azi şi preşedintele Fundaţiei Culturale „Camil Petrescu”, este asemeni asemeni directorului de trupă teatrală și regizor austriac Max Reinhardt, care mărturisea  „Cred în nemurirea teatrului. E cel mai minunat adăpost pentru cei care și-au ascuns fără să știe nimeni copilăria în buzunar și care au pornit să-și continue jocul până la sfârșitul lor… ” pentru că acordă o atenţie deosebită materialelor iconografice, încercând să constituie astfel o arhivă ce va sta la baza celui mai ambiţios proiect al Fundaţiei: constituirea Centrului Naţional de Arhivare, Documentare şi Cercetare a Artei Teatrale Româneşti.

Despre Camil Petrescu, născut pe 21 aprilie 1894, despre teatru și despre Reșița culturală

Artistul salvează lumea din colivia mediocrității și îi desenează un Cer, ca un prag ce îl pune pe creștetul Visului pe Dumnezeu, rămâneți alături de noi penru a afla povestea sa de viaţă, despre relaţia cu Camil Petrescu sau despre importanţa radioului românesc în dezvoltarea culturii române despre care afitmă: „Nu trebuie doar să respectăm valoarea, trebuie să ne luptăm s-o impunem”.

Rămâneți ACASĂ pe frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării, sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

INTERVIU REALIZAT DE Anca Bica Bălălău