Inspecţia Sanitară de Stat a Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin a aplicat încă două amenzi pentru nerespectarea autoizolării în Bocşa

Inspecţia Sanitară de Stat a Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin a aplicat încă două amenzi pentru nerespectarea autoizolării la persoane sosite din state afectate de noul coronavirus.

Este vorba de doi bărbaţi din Bocşa, amendaţi pentru fapte petrecute în 20 martie 2020, cu câte 20.000 de lei. Astfel, numărul amenzilor DSP în Caraş-Severin se ridică la 13. Amenzile au fost aplicate cu sprijinul Poliţiei Bocşa.

Amenzile nu reprezintă un gest de coerciție gratuit ci încearcă să stăvilească fenomenul real al nerespectării autoizolării, care pune în pericol persoanele sănătoase din România, contribuind la transmiterea necontrolată a virusului în comunitate.

Infectarea intracomunitară este acum fenomenul care trebuie combătut cu toate forțele, alături, sigur, de alte mijloace de transmitere. În paralel cu aceste măsuri, DSP Caraș-Severin se află în permanent contact cu autoritățile publice locale pentru a sprijini acele persoane care întâmpină dificultăți respectând obligația autoizolării la domiciliu.

De același autor

Related Articles