În judeţul Caraş-Severin, Direcţia de Sănătate Publică, ne-a transmis că astăzi, 1.576 persoane sunt în autoizolare. 1.665 persoane au ieşit din autoizolare, după cele 14 zile petrecute la domiciliu. 198 de persoane se află în carantina iar 53 au ieşit din această măsură restrictivă!

La nivelul judeţului Timiş, în carantină instituţionalizată sunt 417 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 1.021 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate şi numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.

Studiile apărute până în prezent au constatat că, la pacienţii infectaţi cu noul coronaviruş modificările radiologice pot persista până la 4 săptămâni de la debutul simptomelor, acestea fiind însă ameliorate faţă de perioada spitalizării. De asemenea, chiar dacă o persoană întruneşte criteriile de externare (două teste negative la interval de 24 de ore, absenţa febrei şi ameliorarea simptomelor, semnelor clinice şi radiologice), aceasta poate prezenta în continuare simptome uşoare pentru următoarele săptămâni.

Până la acest momenţ nu s-a putut determina impactul pe termen mediu şi lung al infecţiei cu coronavirus asupra sistemului respirator şi asupra altor organe, la pacienţii vindecaţi şi externaţi.