Zeci de persoane au apelat Telefonul Verde pus la dispoziție de Primăria Reșița

324

Cetățenii cer ajutorul Direcţiei de Asistenţă Socială la numerele de telefon puse la dispoziție de Primăria Reșița. Sunt peste 50 de apeluri de când aceste linii telefonice funcționează, după cum a declarat viceprimarul Reșiței, Adrian Dacica. Au fost ajutate persoane aflate în dificultate, care aveau nevoie de cumpărături urgente, care au solicitat achitarea facturilor la utilități, dar și persoane care nu aveau susținători:

Peste 50 de persoane au primit ajutorul nostru, care se aflau în dificultate, care aveau nevoie de cumpărături urgente, care au solicitat să le plătim plata facturilor la utilități,persoane care nu aveau altă formă de ajutor și care nu aveau susținători care să-i ajute. Mă bucur că au sunat. Cu această ocazie aș vrea să fac un apel la toți reșițenii să sune doar dacă au neapărat nevoie la numerele de telefon pe care le-am pus la dispoziție. Au fost și persoane care nu aveau nevoie de ajutorul nostru și au sunat doar ca să se afle în treabă și nu este normal în această situație. Unii ne-au întrebat despre locuri de muncă, dacă știm de unde să-și cumpere alimentele, întrebări fără sens. În principal ne-au apelat persoane care nu se pot deplasa, unele care au dorit să se izoleze la domiciliu ca să se poată proteja în acest zile dificile pentru toți, a spus Adrian Dacica.”

Primăria Municipiului Reșița, prin Direcția de Asistență Socială, vine în sprijinul cetățenilor cu vârsta peste 65 de ani punând la dispoziție numărul de telefon 0800.420.242, Telefon verde, dar și numerele: 0355080200, 0774661202. Programul de lucru este următorul: de luni luni până joi, între orele 8 – 16 și vineri între 8 și 13.   

Partenerii Primăriei Reșița în această campanie umanitară ”Mâinile bucuriei” sunt: Asociaţia ATOR Banatul de Munte – structură a Centrului de Tineret Moniom, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, Guerrilla MC Reşiţa, Casa de cultură a studenților și Societatea Naţională de Cruce Roşie din România, filiala Caraş-Severin.

Beneficiarii campaniei derulate de Primăria Reșița nu sunt persoanele aflate în carantină sau izolate la domiciliu, iar cheltuielile sunt suportate de către persoana care solicit sprijin.

sursa foto: Primăria Reșița