Chirurgii şi medicii de la ATI Reşiţa trag un semnal de alarmă pentru evitarea închiderii spitalului

Medicii chirurgi şi de anestezie şi terapie intensivă de la Spitalul Judeţean Reşiţa au înaintat o scrisoare deschisă sub sloganul “Nu ne putem baza decât pe noi înşine!”, conducerii unităţii medicale, dar şi autorităţilor, cu o serie de măsuri pentru evitarea închiderii spitalului din cauza coronvirusului, aşa cum s-a întâmplat în alte judeţe din ţară.

Astfel, pacienţii care au nevoie de operaţii ar trebui trataţi ca şi cum ar avea coronavirus se specifică în acest document. În plus, se mai propune şi ca echipa care efectuează intervenţii chirurgicale să fie complet echipată pentru a se proteja de COVID-19, ne-a declarat medicul chirurg Gavril Soran, şeful secţiei de Chirurgie de la Spitalul Judeţean Reşiţa.

“Este strigătul nostru de ajutor şi prin această scrisoare noi am stabilit care ar fi traiectoria bolnavilor în spital, de la prezentare şi până ajunge pacientul pe patul de spital, traiectorie care ţine cont de lipsa de aparate de testare a infectării cu COVID-19, lipsa de echipamente de protecţie şi atunci în faţa acestor evidenţe cum micşorăm riscul contaminării personalului medical, pentru că NOI, cei care ne confruntăm cu ce e mai greu, credem că aşa ar trebui să urmeze traiectoria bolnavilor pentru că NOI nu ştim, când ei ajung la spital dacă sunt s-au nu infectaţi”, a precizat medicul Soran.

La primul punct din acest document se atrage atenţia asupra bolnavilor care prezintă urgență imediată, de exemplu un pacient cu abdomen acut chirurgical, infarct miocardic, tulburări majore de ritm și conducere cardiacă, etc. necesită internare imediată, neputând aștepta testarea la Timișoara. Prin urmare, acești pacienți ar trebui investigaţi şi tratați ca și cum ar fi COVID-19 pozitivi. Se operează de urgență de către echipa anestezico-chirurgicală complet echipată pentru protecția față de COVID-19. Apoi, acești pacienți ar urma să fie plasați în izolator ATI, unde vor fi îngrijiți de către echipe medicale, tot cu echipament de protecție față de COVID-19. Apoi, acești pacienți vor fi testați la Timișoara, iar rezultatul va decide traiectoria ulterioară a pacientului în spital. 

La punctul doi, măsura se referă la bolnavii care nu reprezintă urgență imediată, dar necesită internare. Pentru aceștia se propune, testarea la prezentarea în UPU. Până la sosirea rezultatelor de la Timișoara, bolnavii vor fi supravegheați de către personalul UPU în containere, saloane UPU. Cei CU COVID-19 vor fi internați la secția de boli infecțioase a spitalului din Reșița. Cei confirmați negativ vor fi internați la secția de specialitate. 

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu dar şi primarul Reşiţei, Ioan Popa, au răspuns rapid la apelul chirurgilor şi în urmă cu puţin timp s-au prezentat la spital pentru a afla cum pot ei să dea o mână de ajutor. În urma acestei întâlniri, s-au găsit soluţii urgente care vin în sprijinul unităţii medicale, în timp ce unii vor achiziţiona materiale sanitare de protecţie, alţii vor încerca să cumpere aparatele pentru testarea rapidă, cert este că se fac paşi importanţi iar autorităţile nu stau cu mâinile în sân, ne-au confirmat medicii de la Judeţean.

1 COMENTARIU

  1. Chirurgii și medicii de la ATI Reșița trag un semnal de alarmă?
    Poate că-l trag bine. Dar tot atât de bine îl tragem și noi: pacienții, aparținătorii și cred că și personalul medical din subordinea acestor medici, astfel;
    — rog ca următorii medici să-și schimbe comportamentul inuman și agresiv și să renunțe la șpăgi, următorii medici:
    — Soran Gavril
    — Dumitrescu Romeo
    — Borțun Florin
    — Gurămare Evelina
    — Bura Iulian
    — Trebuian Cosmin
    — Beg Gheorghe
    — Quint Felicia
    — Bona Mircea
    — Heler Teodora
    — Toc Marius
    — Și alții în devenire
    Aceste persoane au pătat numele de medic și au devenit zei, având cele mai urâte caractere din Spitalul Județean de Urgență Reșița.

    — Precum și asistentele șefe: Andraș Aura, Susa Delia, Carmen Brumar, s.a.
    — Pensionara salariată: Iovanovici Lia
    Ne este silă de fețele acestea meschine!
    Cu astfel de cadre medicale nu se poate face o reformă bună în acest spital, niciodață!

    În aceiași categorie de elemente negative care n-au ce căuta în spital se află și cele două persoane din serviciul RUNOS:
    — Creinicean Daniela
    — Nandriș Adriana
    Faceți un sondaj și veți vedea aceste nume pe lista neagră a Spitalului Județean din Reșița,

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles