Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara şi-a închis porţile pentru pacienţii cu COVID-19, în stare gravă din alte judeţe. Ce se va întâmpla cu persoanele din Caraş-Severin confirmate cu coronavirus?

Conducerea Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, a luat hotărârea de a nu mai primi pacienţi cu coronavirus în stare gravă, intubaţi, din Caraş-Severin dar şi din celelalte judeţe din vestul ţării deoarece mai sunt foarte puţine locuri disponibile la terapie intensivă.

Ce se va întâmpla cu acele cazuri de covid 19 usoare, asimptomatice din zonele limitrofe judeţului Timiş, aflăm de la medicul Virgil Musta!

“Conducerea spitalului a luat hotărârea de a nu mai primi pacienţi de terapie intensivă, intubaţi deoarece capacitatea de terapie intensivă a spitalului este aproape plină, mai avem libere doar câteva paturi, deci nu mai primim aceşti pacienţi gravi pentru că devin responsabilitatea noastră, motiv pentru care au fost anunţate toate spitalele din judeţele limitrofe ca să nu mai trimită pacienţi cu COVID-19, în stare gravă. Referitor la cazurile uşoare, teoretic mai pot fi trimise către noi dar practic…. în limita locurilor diponibile”, ne-a declarat medicul Virgil Musta.

În această situaţie, cazurile care apar în Caraş-Severin vor fi tratate în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, dar şi în cadrul Spitalului din Caransebeş, în momentul în care unitatea medicală destinată cazurilor confirmate cu COVID-19 va fi gata, ne-au declarat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin.

În plus, Virgil Musta ne-a confirmat că a început să crească numărul cazurilor grave, cel puţin în ultimele 24 de ore, astfel că oamenii ar trebui să fie mult mai atenţi şi să respecte condiţiile de igienă şi de repaus la domiciliu. Vă reamintim că la Spitalul “Victor Babeş” în acest moment 6 pacienţi se află la terapie intensivă, 53 s-au vindecat, dintre aceştia 5 au fost din Caraş-Severin.

De același autor

Related Articles