[AUDIO] Poliţiştii îşi aniversează ziua armei în stradă

Data de 25 martie a fost desemnată Ziua Poliţiei Române.

Alegerea acestei date este legată de simbolul creştin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat şi pe actualul drapel al Poliţiei Române. În acest an, poliţiştii îşi aniversează ziua armei prin muncă.

Dacă ani de zile am asistat la ceremonii, demonstraţii, concursuri sportive, porţi deschise, prezentări de echipamente şi autospeciale, astăzi, Poliţia nu îşi aniversează existenţa prin manifestări la care invitaţi să fie cetăţenii. Ba dimpotrivă! Poliţia este chemată să apere ţara de un inamic invizibil. La această oră, poliţiştii, alături de colegii lor, jandarmii şi poliţiştii locali, sunt în stradă să asigure distanţarea socială, singura posibilitate de stopare a răspândirii pandemiei de coronavirus, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, inspector principal Alina Boeru.

„Astăzi, 25 martie, de Ziua Poliției Române, polițiștii cărășeni sunt la datorie și sărbătoresc prin muncă, desfășurând misiuni specifice pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, în contextul actual. Suntem printre și pentru cetățeni, cu respectarea măsurilor de autoprotecție, cu toții suntem prezenți la datorie și le transmitem tuturor mesajul nostru unitar: Dragi cetățeni, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, respectați dispozițiile autorităților, regulile de izolare și distanțare socială! Rămâneți în casă! Pe lângă misiunile obișnuite de asigurare a ordinii și siguranței publice și combatere a fenomenului infracțional, în această perioadă, polițiștii cărășeni desfășoară misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. De la instituirea stării de urgență, polițiștii împreună cu reprezentanții celorlalte instituții județene cu atribuții în domeniu,  acționează în permanență verificând respectarea de către cetățeni a măsurilor dispuse de către organele de specialitate ale administrației publice centrale”.

,,La mulți ani, dragi colegi! În astfel de zile nu e loc de cuvinte, doar de fapte! Vom trece cu bine peste toate și vom fi și mai puternici și mai uniți! Vom avea prilejul să sărbătorim cum se cuvine acest moment de bucurie și sărbătoare. Dumnezeu să ne ajute și să ne ocrotească!”, este mesajul conducerii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin către toți colegii.

Poliţia Română face parte din Ministerul Afacerilor Interne şi este instituţia specializată a statului, care exercită atribuţii privind apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, respectarea ordinii şi liniştii publice.

Cele mai citite

Related Articles