Numărul infectărilor cu noul coronavirus la nivel mondial a depășit 400.000

Noul coronavirus a infectatat persoane din 169 de state, conform datelor oficiale centralizate de Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, SUA.

În total, aproape 415 mii de persoane au fost depistate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Dintre acestea peste 105 mii s-au vindecat și au fost externate.

Cele mai afectate țări de pandemia infectărilor cu noul coronavirus sunt China, Italia și Statele Unite ale Americii. China a înregistrat peste 80 de mii de persoane infectate, conform datelor oficiale, iar în ultiumul timp pare că a reușit să oprească răspândirea COVID-19.

Italia este cea mai grav afectată țară europeană din punct de vedere al infectărilor, aproape 70 de mii, dar depășește orice alt stat la tragicul bilanț al deceselor: peste 6.800 de persoane din Italia și-au pierdut viața din cauza COVID-19.

Situația s-ar putea însă să fie mult mai gravă, a apreciat şeful agenţiei din Italia care coroborează aceste date.

Conform Universității Johns Hopkins, SUA a depășit marți, 24 martie, pragul de 50.000 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că “SUA ar putea să devină un nou epicentru al epidemiei de COVID-19”, iar guvernatorul statului american New York, Andrew Cuomo, a solicitat din partea guvernului federal mai multe echipamente medicale, avertizând că vârful epidemiei de COVID-19 în New York va fi mai grav decât s-a anticipat.

Cele mai citite

Related Articles