Spania se mobilizează în continuare în lupta cu epidemia de #coronavirus

Spania se mobilizează în lupta cu epidemia de coronavirus, care a făcut într-o zi o treime din numărul de victime întregistrate în 37 de zile de epidemie.

Printre contaminaţi sunt şi doi angajaţi ai Ambasadei de la Madrid.

Guvernul spaniol a anunţat mai multe măsuri pentru îngrijirea bolnavilor şi testarea cazurilor suspecte, iar premierul a atrat atenţia că situaţia se va întrăutăţi.

Într-o intervenţie televizată, premierul Pedro Sánchez a mulţumit populaţiei că respectă măsurile de izolare şi a făcut apel la tăria de caracter a spaniolilor.

Pedro Sánchez: “Din păcate, numărul celor infectaţi şi a celor decedaţi va creşte în următoarele zile. Suntem într-un moment critic, am mai spus-o, dar vor veni zile mai dure, pentru care trebuie să ne pregătim din punct de vedere psihologic, emoţional.

Pentru a încerca oprirea răspândirii virsului, Ministerul Sănătăţii a cumpărat 640.000 de teste rapide de coronavirus şi încearcă introducerea a patru roboţi, care pot realiza 80.000 de teste pe zi.

Rezultatele se vor obţine, astfel, într-un timp mult mai scurt, ceea ce va permite luarea deciziilor clinice mai repede.

Epidemia de coronavirus afectează şi personalul Ambasadei României de la Madrid.

Instituţia a fost închisă temporar, în urma diagnosticării a două persoane care lucrează în ambasadă, iar interiorul şi birourile sunt în curs de dezinfectare. În aceste condiţii, funcţionarii lucrează de acasă.

romania-actualitati.ro

Cele mai citite

Related Articles