DSP Caraş-Severin: 819 persoane aflate în autoizolare, 60 în carantină şi niciun caz nou confirmat

Direcţia de Sănătate Publică confirmă astăzi că în Caraş-Severin sunt 819 persoane aflate în autoizolare.

Numărul acestora a început să crească de la o zi la alta pentru că foarte mulţi cărăşeni se întorc acasă din străinătate. Avem 128 de persoane ieşite din autoizolare şi 60 de persoane în carantină. În judeţul Caraş-Severin nu avem niciun caz nou. Rămân cele 5 cazuri confirmate, unul considerat vindecat dar aflat pentru 14 zile în izolare la domiciliu.

În unităţile de carantinare din Caraş-Severin avem 442 paturi disponibile, la această oră, iar oamenii nu trebuie să intre în panică ci să respecte sfaturile autorităţilor, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Pentru cărăşenii care vin din zona roşie, potrivit listei publicate şi actualizată zilnic de
Institutul Naţional de Sănătate Publică se impune carantinarea obligatorie pe o perioadă de 14 zile, iar pentru persoanele care vin din zona galbena se impune autoizolarea la domiciliu pentru o perioada de 14 zile, de la data revenirii în ţară. Astăzi pe harta roşie se află China, Italia, Coreea de Sud şi Iran.

Nerespectarea acestei măsuri atrage atât raspunderea contravenţională, cât şi penală. De asemenea se recomandă tuturor cetăţenilor români, pentru protecţia lor şi a familiilor acestora, sa ramâna în statele de reşedinţă şi să nu revină în România în această perioadă.

Sursa foto: Agerpres

Cele mai citite

Related Articles