Pe lângă Sf. Valentin, astăzi, în şcoli, centre de carte şi biblioteci este marcată Ziua Internaţională a Cărţii Dăruite. Este ziua în care dragostea pentru cărți trebuie împărtășită, cu cei dragi, cu oameni necunoscuți, poate chiar cu cei care n-au deschis o carte niciodată.

Ideea acestei zile a venit din impulsul de a trezi dragostea pentru citit şi carte în rândul tinerilor, mai ales al copiilor. Apărut iniţial în Marea Britanie, obiceiul de a dărui cărţi tinerilor, pe 14 februarie, a făcut înconjurul lumii.

În acest context, la secţia “Banatica” a Bibliotecii judeţene “Paul Iorgovici” Caraş-Severin din Reşiţa, elevii clasei a treia de la Şcoala Gimnazială 7 s-au întrunit pentru a citi împreună şi a dărui cărţi, una scrisă de ei şi o a doua adusă din biblioteca de acasă, colegilor lor din clasa a patra de la Colegiul Naţional “Diaconovici-Tietz” din municipiu.

Coordonatorul proiectului, prof. Cristina Ardelean, precizează:

Cristina Ardelean

De la copiii prezenţi am aflat:

Vox copii cărti

Cu ocazia Sfântului Valentin, sărbătoarea iubirii, bibliotecarele Centrului de carte “Banatica” din incinta Casei de Cultură a Sindicatelor din Reşiţa au pregătit pentru cei interesaţi o expoziţie de carte din literatura străină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.