[VIDEO] Migranţi transportaţi cu taxi prin Caraş-Severin

Poliţiştii de frontieră din Caraş-Severin au depistat 6 cetățeni turci şi sirieni, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei cu sprijinul unui cetăţean român. Evenimentul a avut loc în localitatea Doclin, iar străinii au fost găsiţi într-un taximetru, condus de un tânăr în vârstă de 30 de ani, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, agent şef Mihaela Leş.

 „Poliţiştii din cadrul Sectorului PF Oraviţa – judeţul Caraş-Severin au oprit pe comunicație, în localitatea Doclin, un autoturism care circula în regim de taxi, înmatriculat în România, condus de un cetățean român, în vârstă de 30 ani. În urma verificării mijlocului de transport, s-a constatat că în interior se aflau şase persoane, cetăţeni străini. Având suspiciuni cu privire la scopul prezenţei în zona de frontieră, atât şoferul, cât şi pasagerii  au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări. În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei şase pasageri sunt cetățeni din Turcia şi Siria, cu vârste cuprinse între 18 şi 48 de ani. Cetăţenii străini au declarat că au trecut frontiera din Serbia, pe jos, fiind preluaţi din apropierea graniţei de către cetăţeanul român, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei cu ajutorul acestuia”.

Cetăţenii turci şi sirieni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Taximetristul este acuzat de comiterea infracţiunii de trafic de migranţi şi riscă să facă închisoare. Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Cele mai citite

Related Articles