[AUDIO] Tânărul din Reşiţa, care lucrează în Germania nu are coronavirus

În România nu a fost înregistrat niciun caz de coronavirus. Testele făcute tânărului din Reşiţa, în prezent internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara arată că el nu este infectat, potrivit managerului Institutului Matei Balş din Bucureşti, medicul Adrian Streinu-Cercel.

Bărbatul de 25 de ani este asistent medical într-o clinică din Germania, unde a îngrijit mai mulţi bolnavi de coronavirus. Pacientul are o infecţie de sezon, fiindu-i administrat tratament de specialitate.

Tânărul a fost transferat în noaptea de marţi spre miercuri de la Reşiţa la Spitalul “Victor Babeş” din Timişoara, unde a fost internat în departamentul special, cu medic dedicat, care a intrat cu echipament de protecţie de maximă siguranţă.

Urmare a acestei suspiciuni de coronavirus, Ministrul Sănătăţii a anunţat că, până la sfârşitul săptămânii, va fi înfiinţat şi la Timişoara un centru de diagnostic.

La Bruxelles, miniştrii europeni ai sănătăţii vor analiza, astăzi, măsurile de prevenire a răspândirii virusului pe teritoriul Uniunii Europene. Aici s-au înregistrat 34 de cazuri de contaminare, niciunul, însă, în România.

Cele mai citite

Related Articles