Un tânăr asistent medical în Germania a ajuns noaptea trecută la unitatea medicală din Reşiţa cu simptome de coronavirus. Se pare că tânărul ar fi îngrijit o familie cu această boală la clinica în care îşi desfăşura activitatea în Germania.

Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin împreună cu prefectul judeţului, au activat celula de criza iar inspectorii DSP au demarat procedura de identificare a tuturor persoanelor cu care tânărul a intrat în contact. Detalii ne oferă purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

„Având în vedere suspiciunea de infectare cu coronavirus, prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, a dispus activarea unei celule de criză, formată din reprezentanţi ai DSP şi ISU Semenic care să gestioneze situaţia. Au existat discuţii şi cu Raed Arafat, s-au respectat toţi paşii pentru transportul tânărului de 25 de ani. Pacientul a fost izolat în izolator, transportul fiind făcut cu ajutorul unei autospeciale de transport persoane şi victime multiple prevăzută cu izolet. Tânărul a fost însoţit de un medic şi o asitentă de la UPU şi 2 paramedici de la ISU Semenic, conform procedurii în vigoare. Pacientul a fost transportat şi predat în condiţii bune la Timişoara după care UPU a fost riguros dezinfectat, la fel şi izolatorul dar şi autospeciala”, a precizat Daniel Botgros.

DSP Caraş-Severin a identificat şi personalul medical, un număr de 16 persoane s-au aflat acolo în activitate când a ajuns pacientul la spital. Ei se afla sub stricta supraveghere a DSP Caraş-Severin, dar nu sunt în carantină sau izolaţi, pe de altă parte specialiştii nostri identifică la această oră, toate persoanele care au intrat în contact cu acest tânăr, ne-a mai declarat Botgros.

În plus, managerul Waldemar Murgu susţine că niciun cadru medical nu este în carantină aşa cum titrează alte publicaţii.

Tânărul în vârstă de 25 de ani din Reşiţa suspect de coronavirus rămâne sub stricta supraveghere a echipei medicale de la Spitalul de Boli Infecţiose din Timişoara. Testul de gripă a ieşit negativ, iar acum medicii aşteaptă rezultatele testului de coronavirus care urmează să fie disponibile cel târziu mâine dimineaţă. Dacă testele confirmă infecţia cu coronaviruş pacientul va fi transferat la Bucureşti pentru un tratament corespunzător.

În China, peste 1.100 de persoane au murit după infecţia cu coronavirus.