Un asistent medical din Germania a ajuns la Spitalul Judeţean din Reşiţa cu simptome de coronavirus!

Alertă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa! Un tânăr asistent medical în Germania a ajuns noaptea trecută la unitatea medicală din Reşiţa cu simptome de coronavirus. Se pare că tânărul ar fi îngrijit o familie cu această boală la clinica în care îşi desfăşura activitatea în Germania.

“Este vorba despre un tânăr în vârstă de 25 de ani care lucrează ca asistent medical în Germania şi care pe perioada 25 ianuarie-5 februarie a îngrijit 4 pacienţi confirmaţi cu coronavirus. În data de 7 februarie a ajuns la Reşiţa la familie. Ieri a prezentat febră, motiv pentru care s-a prezentat la Spitalul din Reşiţa de unde a fost îndrumat rapid către compartimentul nostru amenajat în acest sens aici la Timişoara, noi l-am izolat, intră în definiţia de caz de suspiciune cu coronavirus, s-au recoltat analizele care au fost trimise la Bucureşti şi mâine vom afla şi rezultatele acestor analize. Este clinic cu stare generală bună, nu a mai făcut febră şi are o uşoara simptomatologie pulmonară şi este sub strictă observaţie”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţiose din Timişoara, Virgil Musta.

Tânărul se pare că a fost la schi la Gărâna, împreună cu sora şi cumnatul şi a intrat în contact cu membrii familiei şi cu câţiva prieteni, iar aceştia trebuie să fie izolaţi timp de 14 zile, ne-a mai declarat Virgil Musta.

Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara are un departament special pentru cei cu coranavirus format din 2 saloane cu toalete proprii. La acest pacient intră doar un medic şi o asistentă care au fost instruiţi pentru a avea grijă de astfel de cazuri, au echipament complet pentru alertă biologică de cel mai înalt grad, ne-a mai declarat Musta.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, Waldemar Murgu roagă cetăţenii să nu intre în panică. La Spitalul din Reşiţa s-au luat toate măsurile de igienizare şi până acum vorbim de simptome de gripă, până nu aflăm rezultatul nu ne putem pronunţa, a precizat Murgu.

3 COMENTARII

    • Conform legii, identitatea tanarului este protejata! Urmariti Radio Resita, va tinem la curent, va multumim ca ne ascultati, o zi buna!

    • E cel mai mare idiot si un iresponsabil incostient !!! Cum naiba sa fi cadru medical , sa intri in contact cu cineva care are coronavirus si sa nu te duci sa iti faci niste analize acolo in Germania pt a vedea daca esti sanatos inainte de a pleca la drum , de-a veni acasa ?? Sa pleci la drum , sa vi acasa , sa intri in contact cu sute de oameni . Daca nu iti pasa de straini , daca nu iti pasa ca tu poti fi primul de la care se infecteaza oamenii din Romania , din Resita , etc , daca nu iti pasa ca infectezi niste straini , ca pot muri oameni din cauza ta…nici de familia ta sa nu iti pese ??? Sa nu iti pese ca poti fi bolnav si ca le transmiti parintilor , fratilor , etc. Nu inteleg cum poate fi atat de prost

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles