Biblioteca Germană „Alexander Tietz“ din Reșița a găzduit luni, 10 februarie o nouă acţiune literară.

Este vorba de prezentarea volumului bilingv „Spațiul dintre două secunde/ The space between two seconds“ semnată de jurnalistul George Lână. Cartea a apărut în 2019 la Editura „Waldpress” din Timișoara şi cuprinde peste 200 de poeme în limbile română şi engleză din întreaga carieră scriitoricească a artistului.

Despre prezenţa sa în spaţiul literar bănăţean şi nu numai, poetul George Lână a subliniat:

George Lână

Evenimentul care s-a consumat în această după-amiază a reunit alături scriitori, poeţi, jurnalişti şi mulţi reşiţeni, iubitori de cultură, precum şi prieteni de-o viaţă ai autorului.

Directorul Bibliotecii judeţene „Paul Iorgovici”, prof. Clara Maria Constantin despre una din manifestările organizate cu prilejul lunii iubirii:

Clara Constantin

Date biografice despre autor:

George Lână – pseudonimul lui Ghiorghiţă Lână.
S-a născut la 17 octombrie 1954 în Timişoara.

Este fiul lui Gheorghe, subofiter MAN, originar din Moldova si al Victoriei (nascuta Moldovan) originara din Bistrita-Nasaud. muncitoare.

A absolvit Liceul teoretic din Anina – sectia Real (1973) si Institutul Agronomic din Timisoara. Facultatea de Agronomie (1979).

A frecventat cenaclurile „George Cosbuc” din Bistrita, „Semenicul” din Resita, „Mirabila sămînţă” si „Pavel Dan” din Timisoara.

In perioada 1979-l988 este (cu intermitente) sef de ferma si inginer-sef la diverse CAP-uri din judetele Bistrita-Nasaud, Caras-Severin si Timisoara.

Dupa decembrie 1989 se numara printre fondatorii societatii „Timisoara” si ai ziarului „Timisoara”. unde lucreaza ca redactor pina in . in 1996 devine redactor sef al cotidianului „Actualitatea carasana” din Resita.

Debuteaza publicistic in revista timisoreana „Forum studentesc” (1979).

Debuteaza editorial cu volumul Spatiul dintre doua secunde (Ed. Marineasa, 1994).

Colaboreaza la revistele: „Forum studentesc”, „Semenicul”, „Orizont” si la presa locala.

A mai publicat volumele: Bariera de la Voiteni (Ed. Marineasa, 1997) si in apararea mea (Ed. Marineasa, 1999). Este prezent in antologia Zona. Prozatori si poeti timisoreni din anii ’80 si ’90 (Ed. Marineasa, 1997). Este detinatorul premiului revistei „Transilvania” la Festivalul „Tudor Arghezi” (Tirgu Jiu, 1983).

In prezent autorul este consilier in domeniul difuzarii de presa si carte la S.C. „Inventiv Group” Timisoara.