30 de calculatoare donate în Caraș-Severin pentru dezvoltarea potențialului elevilor pasionați de IT

104

Asociația Ateliere Fără Frontiere dotează 10 unități de învățământ din Caraș-Severin, Dolj, Hunedoara, Vrancea și București cu 150 de calculatoare prin programul Tech Kiteş susținut financiar de BRD – Groupe Société Générale.

Cele 6 școli gimnaziale și 4 licee sunt dotate cu unități centrale, monitoare, periferice și sisteme de operare, după ce au fost selectate de Uniunea Profesorilor de Informatică din România – UPIR, o organizație ce sprijină dezvoltarea competențelor digitale în școli prin programe dedicate atât elevilor cât si profesorilor. Unitățile de învățământ selectate de UPIR s-au remarcat prin potențialul elevilor cu aptitudini tehnice și interesul crescut al acestora pentru dezvoltarea de aplicații informatice.

Aceste 10 unități de învățământ pot crea un mediu educațional care să conducă la performanțe ale elevilor în zona STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică), dar le lipsesc dotările necesare pentru o bună desfășurare a cursurilor. Ne bucurăm să sprijinim modernizarea laboratoarelor de informatică din aceste școli și licee pentru a ajuta niște tineri să-și atingă potențialul de dezvoltare”, a declarat Damien Thiery, Director General al Ateliere Fără Frontiere.

Toate calculatoarele donate în cadrul programului Tech Kites sunt livrate chiar în aceste zile în Caraș-Severin – la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” din Moldova Nouă și Colegiul Tehnic Reșița.

BRD – Groupe Société Générale, partener principal al programului Tech Kiteş susține de 10 ani programele Ateliere Fără Frontiere, în special pe cele de donații de calculatoare pentru educație.

Tech Kites este un program național, parte din platforma de donații de calculatoare pentru educație EduClick a asociației Ateliere Fără Frontiere. Toate calculatoarele donate prin programele asociației sunt recondiționate în atelierul de inserție socio-profesională reconecţ în care persoane aflate în mare dificultate lucrează la colectarea de echipamente IT uzate, testarea, sortarea și pregătirea lor pentru reutilizate.

foto facebook/ateliere fara frontiere