Şcoala Generală Nr.7 din Reşiţa a fost închisă din cauza numărului mare de elevi bolnavi de varicelă!

Şcoala Generală Nr. 7 din Reşiţa a fost închisă din cauza numărului mare de elevi bolnavi de varicelă. Ieri şi astăzi cursurile au fost suspendate pentru ca Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin să poată dezinfecta fără probleme clasele unităţii de învăţământ. Detalii ne oferă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Ion Moatăr.

“Conducerea Şcolii Nr. 7 din Reşiţa ne-a informat că au înregistrate 13 de cazuri de varicelă şi un caz de scarlatină. Au luat legătura cu DSP-ul, au obţinut aprobare pentru dezinfectarea sălilor de clase si ş-au suspendat cursurile în data de 4 şi 5 februarie. Începând de mâine dimineaţă, cursurile se reiau, normal astfel că părinţii trebuie să aibă încredere că dezinfectarea s-a făcut aşa cum trebuie, elevii vor fi în siguranţă şi să-i trimită la şcoală fără nicio problemă, începând de mâine “, ne-a declarat Ion Moatăr.

“Aceste cazuri au fost identificate la clasa pregătitoare, din 27 de copii 13 au fost confirmaţi cu varicelă cu forme clinice uşoare. DSP a luat rapid măsuri de dezinfecţie, elevii au fost izolaţi la domiciliu şi va fi efectuat zilnic triajul epidemiologic şi focarul va fi supravegheat zilnic pe o perioadă de 21 de zile de la apariţia primului caz” ne-a declarat şi managerul DSP Caraş-Severin, Daniel Miloş.

Varicela, cunoscuta si sub denumirea de varsat de vant, este o boala foarte contagioasa cauzata de virusul varicelo-zosterian. Boala provoaca o eruptie asemanatoare blisterului, mancarime, oboseala si febra. Eruptia apare mai intai la nivelul stomacului, spatelui si fetei si se poate raspandi pe tot corpul.

Nu este de obicei o afectiune grava, severitatea variind de la o persoana la alta. Varicela este mult mai severa si cauzeaza complicatii la femeile gravide, la nou-nascuti, la copii cu varsta peste 15 ani si la persoanele care au sistemul imunitar slabit.

Varicela apare pe tot parcursul anului, insa se intalneste mai frecvent iarna si primavara. Peste 90% din persoanele din intreaga lume ajung sa faca boala la un moment dat in viata, mai ales daca acestea nu sunt vaccinati impotriva varicelei.  

1 COMENTARIU

  1. cam asta e nivelul nostru de oras.Oameni obtuzi care nu-si vaccineaza copiii ,scoli care nu beneficiaza de fonduri pt urgente de acest gen, pt sterilizare si dezinfectie..etc In alte tari elevii primesc masti ,sunt obligati sa se spele pe maini si cei bolnavi sunt trimisi de urgenta acasa nu lasati in colectiv.Vai de noi .

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles