Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” marchează Ziua Internațională a Cititului Împreună

80

Ziua internationala a Cititului Impreuna (World Read Aloud Day) a fost sarbatorita pentru prima data in 2010, fiind creata de LitWorld, o retea internationala de organizatii dedicate promovarii lecturii si alfabetizarii peste tot in lume.

Ziua Internationala a Cititului Impreuna are rolul de a sarbatori bucuria lecturii impreuna si de a atrage atentia asupra dreptului la alfabetizare pentru fiecare om. In cei 10 ani de cand a fost creata, Ziua Internationala a Cititului Impreuna a devenit o miscare globala in care s-au implicat milioane de cititori, scriitori si ascultatori de povesti din intreaga lume.

Tema din acest an a Zilei Internationale a Cititului Impreuna este „Citim impreuna pentru a vindeca planeta.”

Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin marchează și anul acesta Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI), împreună cu organizația Citim Împreună România.

Cu acest prilej, în data de 5 februarie 2020, vor fi organizate două sesiuni de lectură după cu urmează :

Ora 10.00 – la Școala Gimnazială Nr. 8 Reșița – bibliotecarul Erwin Josef Țigla va citi în limba germană alături de elevii clasei a VI-a (prof. coordonator Victoria Andraș)

Ora 11.00 – la Centrul de carte „Banatica” al bibliotecii (situat în incinta Casei de cultură a sindicatelor, et.2) – lectură în limba engleză și română a cărții ,,Pomul cel darnic” de Shel Silverstein, precum și mesaje din cartea activistei de mediu Greta Thunberg. Participă elevi de la Școala Gimnazială Nr. 2 Reșița (prof. coordonator Adina Tîmpa)

O prezentare despre posibilitățile de protejare a mediului înconjurător și reciclarea hârtiei va fi realizată de către Adriana Telescu, consilier APM Caraș-Severin.

Ora 16.00 – la Biblioteca Germană „Alexander Tietz”, în cadrul proiectului „Contemporani cu personalităţile noastre”, editorul Gheorghe Jurma va fi aniversat la 75 de ani de viaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.