Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” marchează Ziua Internațională a Cititului Împreună

Ziua internationala a Cititului Impreuna (World Read Aloud Day) a fost sarbatorita pentru prima data in 2010, fiind creata de LitWorld, o retea internationala de organizatii dedicate promovarii lecturii si alfabetizarii peste tot in lume.

Ziua Internationala a Cititului Impreuna are rolul de a sarbatori bucuria lecturii impreuna si de a atrage atentia asupra dreptului la alfabetizare pentru fiecare om. In cei 10 ani de cand a fost creata, Ziua Internationala a Cititului Impreuna a devenit o miscare globala in care s-au implicat milioane de cititori, scriitori si ascultatori de povesti din intreaga lume.

Tema din acest an a Zilei Internationale a Cititului Impreuna este „Citim impreuna pentru a vindeca planeta.”

Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin marchează și anul acesta Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI), împreună cu organizația Citim Împreună România.

Cu acest prilej, în data de 5 februarie 2020, vor fi organizate două sesiuni de lectură după cu urmează :

Ora 10.00 – la Școala Gimnazială Nr. 8 Reșița – bibliotecarul Erwin Josef Țigla va citi în limba germană alături de elevii clasei a VI-a (prof. coordonator Victoria Andraș)

Ora 11.00 – la Centrul de carte „Banatica” al bibliotecii (situat în incinta Casei de cultură a sindicatelor, et.2) – lectură în limba engleză și română a cărții ,,Pomul cel darnic” de Shel Silverstein, precum și mesaje din cartea activistei de mediu Greta Thunberg. Participă elevi de la Școala Gimnazială Nr. 2 Reșița (prof. coordonator Adina Tîmpa)

O prezentare despre posibilitățile de protejare a mediului înconjurător și reciclarea hârtiei va fi realizată de către Adriana Telescu, consilier APM Caraș-Severin.

Ora 16.00 – la Biblioteca Germană „Alexander Tietz”, în cadrul proiectului „Contemporani cu personalităţile noastre”, editorul Gheorghe Jurma va fi aniversat la 75 de ani de viaţă.