[FOTO-AUDIO] Velişcu Boldea – păstrătorul culturii tradiţionale din Caraş-Severin, omagiat joi la Reşiţa şi vineri la Bucoşniţa

Consiliul Județean Caraș-Severin, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin, Primăria şi Consiliul Local Bucoşniţa şi Teatrul de Vest Reşiţa organizează în perioada 6-7 februarie 2020 festivalul In MemoriamVelişcu Boldea“, ediţia XIII-a.

Joi, 6 februarie în sala de lectură a Teatrului de Vest Reşiţa a fost omagiat cel care a fost directorul Centrului de Creaţie timp de 32 ani, Velişcu Boldea. Simpozionul „Amintiri şi întâmplări cu Velişcu Boldea“ încearcă să readucă în atenţie figura emblematică a celui care a fost valoarea incontestabilă a culturii tradiţionale cărăşene. Despre omul de cultură cărăşean au vorbit prof. Ioan Benga – directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, Angelica Herac – referent cultural în cadrul instituţiei organizatoare, iar cei prezenţi, prieteni şi invitaţi, au depănat amintiri din vremurile petrecute alături de Velişcu Boldea.

prof. Ioan Benga
Petru Bagiu

Partea artistică a festivalului, va fi constituită dintr-un spectacol folcloric intitulat „Doru’ mi-i de satul meu“, susţinut de Ansamblul „Semenicul“ al CJCPCT CS. Acesta se va desfăşura în data de 7 februarie 2020 la Bucoşniţa, în Căminul Cultural din localitate, începând cu ora 17.00.

Cele mai citite

Related Articles