[AUDIO] APIA Caraş-Severin: Fermierii pot depune cererile pentru motorina utilizată la lucrările agricole

Fermierii pot depune până la 31 ianuarie 2020, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Caraş-Severin cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat privind cantităţile de motorină achiziţionate, aferente perioadei  octombrie – decembrie 2019.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse (stabilită la 21,00 euro/ 1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură, a cărui valoare unitară este de 1,8959 lei/ litru.

Potrivit directorului APIA, Dumitru Stepanescu, până în prezent au fost depuse 62 de cereri aferente trimestrului patru din 2019, interval a cărui plată se face la începutul anului în curs. Pentru celelalte 3 trimestre, APIA a virat în conturile fermierilor cărăşeni peste 790 de mii de lei.

Dumitru Stepanescu

Cererile se depun la Centrul Judeţean al Agenției de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură din Reşiţa, de către administratorul sau reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul/ reprezentantul legal şi este însoţită de copia actului de identitate al persoanei împuternicite.

Cele mai citite

Related Articles