[FOTO-AUDIO] Andrei Petcu – performanţă şi eleganţă pe ringul de dans

Reşiţeanul Andrei Petcu este un tânăr de 17 ani, care s-a format ca şi dansator la Clubul Mystic din Reşiţa. În prezent evoluează la Clubul De Dans Sportiv Stephany din Oradea. A început să practice dansul la 5 ani, aşadar are peste 12 ani de carieră în spate. Însă el se află în plină ascensiune şi excelează la concursurile naţionale şi internaţionale. La 7 ani a fost promovat la grupa de performanţă a clubului reşiţean şi a simţit încă de atunci o atracţie spre ringul de dans. Este invitatul emisiunii naționale ”România de nota 10”:

” Încă de la prima pereche de pantofi de dans am simţit că muzica mă inspiră, mă exprimam prin dans şi muzică, am simţit că era un mod ideal de comunicare cu publicul. Sunt recunoscător tuturor celor care m-au susţinut la Reşiţa, antrenorilor căci mi-au ”pus baza” în ceea ce înseamnă dansul sportiv”, a afirmat Andrei Petcu.

Cel mai bun rezultat al lui Andrei, la Clubul reşiţean, a fost locul 5 la Campionatul Mondial de dans sport Latino, întreceri desfăşurate la Bucureşti. Apoi a avut rezultate foarte bune la German Open Championshipş ce se adaugă la numeroase titluri de campion şi vicecampion naţional. Toate acestea au fost obţinute alături de partenera sa de danş Bianca Buzuleac.

”Dansul este modul meu de a comunica cu publicul, modul de împărtăşi trăirile mele cu cei din jur, dorinţa mea de a lupta. Dansul sportiv este unul dintre cele mai complexe sporturi, care te dezvoltă fizic, dar mai ales mental, a spus Andrei.”

La 16 ani a luat decizia de a pleca din Reşiţa în Oradea, deoarece a dorit să facă un pas înainte în cariera sa. A fost decis să facă şi mai mult pentru el. Are o nouă parteneră de danş Nicole Barna, alături de care obţine rezultate din ce în ce mai răsunătoare. Părinţii l-au susţinut în toate,  mai ales că atunci când a plecat din Reşiţa avea doar 16 ani. În prezent este elev al Liceului Teoretic „Lucian Blaga” la biochimie, intensiv engleză. La Oradea s-a integrat foarte bine şi a reuşit să adune în jurul său semenii de acolo. Împreună cu Nicole a reuşit să se impună pe plan naţional, dar mai ales internaţional. În Cipru, de exemplu, au făcut un concurs foarte bun, după 20 de dansuri prezentate, au cucerit locul I, la categoria sa de vârstă. Au mai concurat cu succes în Slovenia, Croaţia, Ungaria.

Perechea formată din Andrei Petcu şi Nicole Barna au cucerit locul 1 la WDSF Opel Latin, în cadrul reputatei competiţii internaţionale „Interflora Dance Competition 2019”, desfăşurată luna trecută, în Melbourne, Australia. Cei doi români s-au întors acasă cu cel mai important trofeu, Cupa Cupelor, după un succes covârşitor obţinut în faţa a peste 1000 de spectatori. În concurs au fost înscrise sute de perechi din întreaga lume.

Andrei Petcu şi Nicole Barna sunt antrenaţi la Clubul de Dans Sportiv „Stephany”, de foştii multiplii campioni naţionali ai României la Dans Sportiv, Noemi Toth şi Istvan Toth.

”Mulţumesc familiei mele pentru sacrificiile făcute, prietenilor şi tuturor celor care mă susţin pentru a rămâne în această lume magică a dansului, la cel mai înalt nivel, a concluzionat Andrei Petcu.

De același autor

Related Articles