„Şcoala de vacanță a Academiei Române” la Radio România

Radio România s-a alăturat programului derulat de Academia Română, „Școala de vacanță a Academiei Române”, destinat elevilor cu rezultate notabile la olimpiadele naționale și internaționale. La Radioul public educaţia şi formarea au întotdeauna un rol privilegiat atât în programe cât şi în acţiunile desfăşurate, de aceea Societatea Română de Radiodifuziune a ales să fie, astăzi, o altfel de şcoală pentru 15 elevi olimpici.

Programul „Școala de vacanță a Academiei Române” își propune să creeze o relație profesională de durată între elevii performanți din toată țara și membri ai Academiei Române.

Elevii vor participa zilele acestea la lecții susținute de academicieni, profesori și oameni de știință și vor vizita laboratoare aparținând institutelor de cercetare ale Academiei Române și de pe platforma de la Măgurele.

„Elevii din România, înainte de a alege să studieze la o universitate din afara țării, să vadă mai întâi oportunitățile din țara noastră, pentru că și aici sunt domenii unde știința și cercetarea au ajuns la stadii foarte avansate. Iar dacă se hotărăsc să plece pentru că acolo sunt totuși alte oportunități, să aleagă instituții de top, din păcate de multe ori elevii aleg universități sub nivelul celor din România.” a fost sfatul adresat tinerilor de către președintele Academiei Române, Acad. Prof. Dr. Ioan-Aurel Pop, la emisiunea „Între prieteni” de la Radio România Actualități.

Cele mai citite

Related Articles