[FOTO-AUDIO] Turismul din Caraş-Severin, promovat de vizitatorii de peste hotare

[UPDATE] Obiectivele turistice naturale din ariile protejate cărăşene devin tot mai cunoscute turiştilor de peste hotare.

Recent pe lângă Cascada Bigăr din Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa, o publicaţie britanică a promovat Măgura Zimbrilor de la Armeniş. Este un fapt îmbucurător, a precizat pentru Radio Reşiţa, prof. univ. dr. Gheorghe Popovici, în cadrul unei conferinţe susţinute la Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa cu prilejul zilei ariilor protejate:

Gheorghe Popovici

Gheorghe Popovici a mai spus că, pe viitor merită să fie promovate cu o intensitate şi mai mare şi Peştera Comarnic, Cheile Nerei şi Valea Cernei-Domogled.

La Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa au fost prezenţi şefii administraţiilor parcurilor naţionale şi naturale din Caraş-Severin, reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu-filiala Caraş-Severin şi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului, studenţi, profesori şi iubitori ai turismului.

***

Ziua Mondială a Rezervaţiilor şi Parcurilor Naturale va fi marcată sâmbătă, 11 ianuarie. La Reşiţa, o acţiune dedicată se va desfăşura luni, 13 ianuarie de la ora 11.00, în sala multimedia a Universităţii „Eftimie Murgu”.

Din postura universităţii de fost custode al ariilor naturale Cheile Rudăriei şi Groposu, reprezentanţii UEMR, studenţi şi cadre didactice din cadrul programului de studii Economia Comerţului, Turismului şi Serviciilor, vor expune principalele atracţii ale acestor regiuni.

Directorul Administraţiei Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului, Nicolae Ifca pentru Radio Reşiţa:

Nicolae Ifca

Reprezentanţii parcurilor naţionale şi naturale din judeţul Caraş-Severin vor prezenta zonele care au statut de rezervaţie şi parc şi vor relata experienţe din activităţile economice şi de turism derulate de comunităţile aflate în zonele în care sunt instituite diferite grade de protecţie naturală.

În parteneriat cu Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, alături de reprezentanții Agenției de Protecție a Mediului Caraș-Severin (APM CS), Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița, Parcului Național Domogled  – Valea Cernei, Parcului Natural Porțile de Fier, Gărzii Naționale de Mediu, cadre didactice și studenți din cadrul programului de studii Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor (ECTS) vor evidenția principalele atracții ale acestor arii care se regăsesc în regiunea Banatului de munte.

La acest eveniment sunt aşteptate instituţii care au ca obiect de activitate şi preocupări în domeniul protecţiei mediului şi al dezvoltării sustenabile. 

Suprafaţa totală a ariilor protejate din Caraş-Severin este de peste 170.000 de hectare şi se identifică în două parcuri naţionale integrale, precum: Semenic-Cheile Caraşului şi Cheile Nerei – Beuşniţa, alte două naţionale, Domogled-Valea Cernei şi Retezat, care se extind şi în perimetrul judeţelor învecinate şi o parte a Parcului Natural Porţile de Fier.

Cele mai citite

Related Articles