[AUDIO] Pompierii români sunt pregătiţi pentru misiunea din Australia

La începutul acestei săptămâni, la nivelul Uniunii Europene a fost activat Mecanismul de Protecție Civilă, ca urmare a incendiilor generalizate din Australia. Ministerul Afacerilor Interne a răspuns apelului și are forțe pregătite pentru a fi trimise în Australia.

Este vorba de peste 60 de pompieri militari din Caraş-Severin, Hunedoara, Braşov sau alte zone montane, specializaţi în stingerea incendiilor de pădure. Ministrul Marcel Vela a declarat că a fost constituită „o rezervă de forțe de intervenție și salvare în caz de dezastre, pusă la dispoziție de țările ce dețin capacități în domeniu, pe care oficialii australieni o pot accesa în totalitate sau parțial, în funcție de necesități și de evoluția situației din acest stat”.

Ministrul afacerilor interne a mai precizat că a adus la cunoştinţa premierului Ludovic Orban solicitarea Centrului de Coordonare a Răspunsului în Situații de Urgență al Uniunii Europene care a dispus transmiterea informațiilor referitoare la resursele umane și logistice ce pot fi pregătite pentru dislocarea în Australia. Totodata, a fost consultat preşedintele Klaus Iohannis, care a fost de acord cu disponibilitatea României pentru a oferi ajutor în caz de nevoie, în cel mai scurt timp.

Costurile acestei misiuni vor fi suportate de Uniunea Europeană, a mai precizat ministrul Marcel Vela.

Cele mai citite

Related Articles