[FOTO-AUDIO] Ministrul Marcel Vela a făcut prima demitere online

Ministrul afacerilor interne, Marcel Vela, a susţinut videoconferinţa cu prefecţii şi şefii MAI din toată ţara, fiind însoţit de noii secretari de stat Bogdan Despescu şi Gheorghe Sorescu.

S-a discutat despre măsurile necesare în această perioadă, a sărbătorilor de iarnă, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, dar şi pentru a interveni rapid în sprijinul cetăţenilor în cazul producerii unor situaţii de urgenţă specifice sezonului rece.

Marcel Vela a cerut autorităţilor şi în special Poliţiei să fie cât mai vizibilă în această perioadă de vacanţă. Mai mult decât atât, o să vedem autospecialele poliţiei patrulând cu girofarele pornite, aşa cum a ordonat ministrul Vela. În cadrul videoconferinţei s-a precizat că 21.500 de lucrători MAI vor fi mobilizaţi de Anul Nou, având în vedere cele peste 180 de manifestări anunţate la nivel naţional la care ar urma să participe sute de mii de oameni.

Şi în Caraş-Severin vor fi astfel de manifestări, iar Poliţia s-a mobilizat. Au fost suplimentate efectivele atât de ordine publică cât şi rutieră, astfel încât de astăzi şi până în 5 ianuarie vor fi la lucru peste 900 de poliţişti, a spus comisarul şef Aurel Coman.

În Caraş-Severin nu se înregistrează probleme, însă toate structurile Ministerului Afacerilor Interne sunt pregătite să intervină dacă situaţia o va impune, a precizat prefectul Florenţa Albu.

În timpul videoconferinţei a fost şi un moment tensionat între ministrul Vela şi Raed Arafat, disputa fiind creată de faptul că elicopterele SMURD nu zboară şi noaptea. De exemplu, o fetiţă din Vâlcea nu a putut fi preluată de elicopter pentru că s-a înserat. Şi tot astăzi am asistat la prima demitere online. Marcel Vela l-a eliberat din funcţie pe şeful Poliţiei din Vâlcea pentru management defectuos. Acolo s-au înregistrat mai multe cazuri de ultraj pe care inspectorul şef nu a ştiut să le gestioneze.

Cele mai citite

Related Articles